tiistai 28. elokuuta 2018

Yksi uusi kesäkukka vuodessa, nyt kosmoskukka

Kun on ollut keskittynyt ruusuihin ja sivussa yrittää hoitaa kymmeniä perennoja, ei aika tahdo kahvilankaan ohessa riittää esimerkiksi kesäkukkiin, niin päätin jo vuosia sitten, että yksi uusi laji riittää. 

On joitakin perussiemeniä; kehäkukka ja krassi. Lisäksi hankin orvokkeja ja jotakin  valkoista, kuten miljoonakelloa. Yksi vuosi päätin, että ostan aina jotakin uutta yhden pussin. Tänä vuonna se oli kosmoskukka. Siemenestä niitä kasvatin ja wau mikä kaunotar. Jo liuskainen lehti siinä on kaunis. Kun tilaa ei ole muuten, kasvatin ne purkkeihin, joita on sitten mukava siirrellä sinne tänne.

Alkukesästä kylläkin jo vauhditin kosmoskukkailmiötäni nappaamalla yhden valmiin aniliininpunaisen ilahduttamaan terassiani. Loppukesästä loisti valkoinen kosmoskukka illan hämärissä. Jopa sen liuskaiset lehdet olivat kauniit ja ruukun vaaelan vihreällä sävyllä täyttämä.4 kommenttia:

 1. Niin herkän kauniita kukkia. Oikeaa silmän iloa. :) marja

  VastaaPoista
 2. Kosmoskukka on todella kaunis ja myös kestävä kesäkukka.

  VastaaPoista
 3. Kiitos, sehän vain komistuu ja kaunistuu! Saa nähdä mikä lämpötila pakkasessa sen sitten nujertaa. En noita kyllä sisälle kantele, isoja, painavia ruukkuja.

  VastaaPoista
 4. Kosmos on ihana. Minulla sitä on vaihtelevasti kasvamassa, tänä vuonna ei ehtinyt kukkia! Ilmeisesti en jaksanut kastella tarpeeksi, vasta loppukesästä alkoivat itää ja nuput oli komeita ennen pakkasia :(

  VastaaPoista

Olen iloinen kommenteista!