torstai 23. elokuuta 2012

Ruusuharppu

Tänä kesänä en ehtinyt siskoani tervehtimään Ruotsin maalle Segerstan kylään, mutta sain sieltä terveisiä ja serkkuni valokuvan siskostani ja hänen luovuudestaan. Hänellä onkin sellainen ruusu, jota minä en tohdi edes ajatella näillä leveyksillä. Siskoni asuu Porin korkeuksilla ja eteläähän se on verrattuna tähän Perämeren rannikkoon.

Hän on itse tehnyt ja suunnitellut taloonsa portin, josta mahtuu leveämpikin auto sisään ja vaikkapa nosturikin, koska se on yläpuolelta auki. Aikamoinen työ! Ja tuo köynnösruusu, ah!!!


Ruusun nimi on Flammentanz (Liekkientanssi?) ja laji on kehitelty jo vuodelta 1955 (Kordes), on todettu talvenkestäväksi vyöhykkeellä III ja erittäin terve laji. Tässäkin on vain yksi pensas. Katteeksi käy...mutta olen iloinen siskoni onnistumisesta! Hyvä nimi portilla: RUUSUHARPPU! Ruusuhan se siinä harppuansa soittelee. Ja sisko sitä kuuntelee.

Ps. Tuo oli vuonn 2012, nyt vuosi 2016. Viime keväänä minä istutin uhmakkaasti itselleni tuon Flammentanz, joten jännään nyt kovasti miten se talven yli menee. Ainakin se lähti upeasti jo korkeuksiin kasvamaan tehden varsia, joiden pitäisi sitten ensi kesänä kukkia. Peitin sen siihen tarkoitukseen olevalla kankaalla, kun laskin varret maahan. Myös lunta olen kasannut päälle, sillä samassa penkissä kasvaa myös Lawinia, Peace ja Presidentti Kekkonen, jotka jo yhden talven ovat siinä hyvin menestyneet. Tosin Peace kärsi muutosta.

Siskoni Flammentanz on menestynyt tuossa hyvin.

Siskolle terveisiä! Varmasti hän pitää tästä sävelestä The Rose, harpulla soitettuna

3 kommenttia:

 1. Kävin Särkän taimitarhalla ostamassa yhden ruusupensaan "Linnanmäen Kaunotar", muistoksi Eikka-setästä, joka oli siellä töissä ja sai ilmaisia lippuja. Kyllä siellä siskon kanssa hurruuteltiinkin kaikkia mahdollisia paikkoja.

  Törmäsin siellä samaiseen köynnösruusuun, vaikka taimitilassa se näytti vähän nuhjuiselta. Sitä kutsuttiin Loistoköynnökseksi (muistaakseni), mutta löysin myös nimen Flammentanz ja jopa englanniksi Firedance eli Tulitanssi! Tuolla sen kasvuvyöhykkeeksi nimettiin neljäs vyöhyke eli jopa täällä. Mutta lapussa luki, että on talveksi peitettävä. Mitenkähän?

  Kunpa joku kertoisi tuosta enemmän. Täälläkin käy paljon vierailijoita, mutta eivät viitsi kommentoida, vaikka asiaakin olis. No, en minäkään aina viitsi, varsinkin kun vähän kiireellä selaan jotakin.

  VastaaPoista
 2. Ihana kahvila sinulla ja mielenkiintoista luettavaa! Blogissani on sinulle tunnustus:
  http://parasta-aikaani.blogspot.fi/

  VastaaPoista
 3. Kiitos kovasti TArja! Sain ensimmäisen tunnustuksen! Joku tykkää...tuntuu mukavalta.

  VastaaPoista

Olen iloinen kommenteista!