maanantai 2. huhtikuuta 2018

Krookuksen kukinta-ajat vuosilta 2011-17

Minulla on ollut puutarhakirjan kevään ensimmäinen krookuksen kukan aukeaminen ja syksyn ensimmäinen pakkanen vuosina 2011-17. Kevään ja syksyn merkkejä! Mielenkiintoista seurata.


Näkisin, että vuosi 2011 oli se keskeisin, eli täällä Raahen tienoon itäpuolella kukki krookus 15.4. Ennätys on ollut 2012 9.4. Tänä keväänä se ei tule kuuloonkaan! Joka puolella on noin metri lunta. Tosin se voi sulaa vauhdilla, mutta riittääkö lämpöä?

Eipä silti, myös vuosi 2013 oli kylmä. Krookus kukki 22.4. Seuraavat vuodet olivat aikaisempia, kunnes tultiin viimeisiin vuosiin. Vuonna 2016 se kukki 21.4. ja viime keväänä vaasta 1.5.

Saapas nähdä miten menee tämä kevät?!Kaunista krookuksen kukintaa sinne Etelä-Suomeen! Eikö se jo jossakin kuki, lumesta huolimatta?

15 kommenttia:

 1. Siinäpä vissiin Suomen kevään viehätys piileekin, kun koskaan ei tiedä, mikä kukkii milloinkin. Pelkkää jännitystä kuukausikaupalla.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nyt on täälläkin satanut vettä pari päivää. Taitaa tulla kesä yhdellä rysäyksellä.

   Poista
 2. Ei kuki krookukset eikä muutkaan, eilen näin ekat piipot mutta tänään ovat peittyneet paksuun uuteen lumeen. Vaihtelua on vuosissa.

  VastaaPoista
 3. Mielenkiintoista. Ei täällä kaakossakaan kuki vielä. Viime vuonna kuvien perusteella kukki 12.4. mutta todennäköisesti jo aikaisemminkin. Ja viime vuonna lumet sulivat todella aikaseen pois. Nyt on edelleen reilu 20cm lunta, joten kukintaa joutunee vielä odotamaan viikkoja?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sielläkin. Kun katselee blogikuvia kukista, epäileekin, että ne ovat ikävän kuvia.

   Poista
 4. Kevättilastoa krookuksen mitalla! Hivenen nahkealle tuntuu tämä pitkältä näyttävä kevään odotus, mutta kunnon vesisade voi muuttaa jo paljon. Uteliaana katson loppuviikon sääennustetta. Tuleeko luvattu sade vetenä vai räntänä?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nyt tulee vettä aika voimallisesti. Mutta varmaan vielä luntakin.

   Poista
 5. Myöhässä on kaikki kevätkukat ainakin meillä, 1b-vyöhyke. Yleensä tähän aikaan kukkivat jo meillä tai ovat edes aluillaan

  VastaaPoista
 6. Ei vielä ole kukinta-aikakaan. :) Vasta huhtikuu aluillaan. :)

  VastaaPoista
 7. Kevät tuli! Sinivuokko aukaisi ensimmäisen kukkansa tänään. Huomenna, jos on yhtä lämmin päivä kuin tänään, kukkii varmasti koko supas. Jouluruusujen ja lumikellojen valkeat nuput näkyvät jo. Krookuksia ei ole vielä. Olen pitänyt "kukintakalenteria" jo vuosia ja krookukset yleensä alkavat kukkia näinä päivinä. Kerran alkoivat maaliskuun puolella ja kerran jäivät toukokuulle. Minun krookukseni eivät ole kaikkein lämpöisimmällä paikalla. Oli tämä kevät myöhässä, mutta eiköhän se nyt kiri ja ehtii kohta sinne pohjoisenpaankin. Meillä oli maanantaina lumi sulamassa ja vettä ja kuraa. Tiistai-aamuna maa aivan valkea taas. Iltaan mennessä se suli ja oli sen "vanhankin surma". Se oli sitä "kottaraislunta", joka sataa kottaraisten tulon jälkeen ja tietää kaunista kesää!

  VastaaPoista
 8. Krookukset ovat aivan ihania <3 Mukavaa viikkoa Sinulle <3

  VastaaPoista

Olen iloinen kommenteista!