tiistai 6. maaliskuuta 2018

Ruusuihmisiäni; nettiystävät

Vielä esittelen ruusuihmisiäni lisää. Nimittäin tämän hetken maailmassa on olemassa myös nettimaailma. Se on hyvin todellista, elävää ja voimallista.

Muistan sen hetken, kun sain nettiyhteyden koneeseeni! Se oli iso WAU vuonna 2007. Se tuli elämääni sellaisella hetkellä, jolloin jäin vuorotteluvapaalle monestakin syystä. Yksi syy oli tukea sairasta miestäni ja olla kotona. Kuten tiedätte, sairaus usein pienentää elinpiiriä ja kaventaa liikkumista. Netti avarsi maailmani, vaikka istuin tutulla kotipallillani.

Liityin netissä astro-foorumin keskustelupiiriin. Voi mitä ihmisiä sieltä löysinkään! Profiili-salanimen takana saattoi keskustella hyvin aroistakin asioista ja sellaisista, joista muuten ei juttelisi. Törmäsin siellä moniin sukulaissieluihin. Samalla aloin opiskella astrologiaa. Monia, monia persoonia on sieltä jäänyt elämääni yhä facebookin kautta hyvinä ystävinä. Harvat heistä kuitenkaan ovat intohimoisia puutarhureita.

Blogimaailmaan liittyessä vuonna 2011 minulle avartui puutarhojen ihmeellinen maailma ja aivan toisenlaisia intohimojen päämääriä. Kirjoittaminen oli jännittävää hommaa. Keskityin puutarha-blogissani ruusuihin, mutta muutakin tulee rustailtua. 

Tämän ruusumaailman rinnalle löytyi pian lukijoitakin, mikä oli mieltä kohottavaa. Esimerkiksi Riitta on sitten tullut tutuksi ihan neljän silmän välissäkin. Hän toi toissa kesänä puutarhaani oman pihansa ikivanhan ruusun, jota ei osannut nimetä. Hyvin se on lähtenyt kasvamaan, mutta ei ole kukkinut vielä. Kiitos Riitta pitkästä blogiystävyydesta! Kuten kiitos kaikille blogini lukijoille ja kommentaattoreille! Jokainen uusi lukija on ollut ilo ja jokainen kommentti päivän piristys!


Ja blogimaailman ystäviä löytyy tuolta lukijoistani. Kun blogeja käy usein lukemassa blogiystävienkin sivuilta, niin aina niitä ei tule liitettyä omaan blogiluettelooni. Puutarhablogeja löytyy pilvin pimein! Useita puutarhablogeja minulla on kissasivullanikin, koska kissat kuuluvat puutarhaan, kuten koirat, kanat ja muutkin eläimet. Kissat löysin kaverikseni kuusi vuotta sitten, Ruusa ja Majuri, joista on oma blogi. Tässä tuli esiteltyä nämäkin suloiset ruusuystäväni!


Yhden puutarhamatkankin tein osassa Suomea ja siellä Kuopion ruusutarhassa tapasin toisen blogi-ystäväni, joka hänkin on vieraillut luonani. Leena Meinilästä on tullut aikamoinen taidemaalari, joten puutarhurointi on jäänyt hänellä vähän taka-alalle. Hänethän bongasin alunperin puutarhurien blogisivuilta. Sittemmin olen tavannut puutarhabloggareita myös vierailulla Matti Kuljun luona. 

Blogiystäviä toivon näkeväni enemmänkin tulevina vuosina.


Entäs sitten facebook-sivujen puutarha- ja ruusuryhmät! Voi kun sieltä saa hyviä neuvoja ja vinkkejä!! 

En saa unohtaa erästä hyvää ruusuystävääni, jonka taustalla on joukko ihania ruusuihmisiä, nimittäin Ruusunlehti, joka ilmestyy neljä kertaa vuodessa ja on täynnä itse ruusua. Se on Suomen Ruususeuran jäsenlehti. Kiitos, kiitos!!

Kaikki tämä on ihmeellistä ruusuverkostoa! 

Kaikki tämä on lumottua ruusumaailmaa!

En olisi ikinä arvannut mihin joudun, kun ensimmäisen uuden ruusun istutin pihamaalleni!

Ja olen ikikiitollinen, että sinne jouduin!

Tämäkin maailma on rajoitettu aikaan ja tilaan, mutta nautitaan siitä niin kauan kuin sitä on!

9 kommenttia:

 1. Pitkään olet ollut jo blogimaailman parissa, minä vasta aloitin vuodenvaihteessa. Ihanat kisut. Taitavat olla nykyään paljon isompia :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tervetuloa lukijakseni! Olen iloinen siitä. Ehdit sinäkin täällä ahertaa. Nuo kissat tuleva pian 7-vuoden ikään! Ihania kavereita. Niistä on oma blogi tuossa oikealla ikkunassa, jos olet kiinnostunut.

   Poista
 2. Olet onnekas kun sinulla on noin paljon hyviä ystäviä! Vai onko siinä onnen kansssa mitään tekemistä? Olet varmasti ensin itse ollut ystävä heille.
  Toisten samanhenkisten blogeja on tosiaan kiva lukea, saa vinkkejä ja jaettua ajatuksiaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. On minulla ihan oikeitakin ystäviä, viime vuosina olen sen huomannut. Blogimaailman ystävät ovat jotenkin näkymättömiä, mutta kai heitäkin voi ystäviksi sanoa. Kompataan yhdessä!

   Poista
 3. Rinsessa Ruususen piha on aivan ihana.
  Jospa joskus sinnepäin kesällä poikkeaisimme mekin...
  Ruusut ovat ♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥  VastaaPoista
 4. PS; Kiitos vielä siulle ihanista ruusukirjoistasi! ♥

  VastaaPoista
 5. Kiitos itsellesi, ruusumuori! On niin mukava katsella blogisi kuvia, kun on nähnyt kaikki myös elävänä. Jospa joskus ehtisit meilläkin käymään!
  Hyvää kevättä, toivottavasti lumikasat häviävät ennen kesää.

  VastaaPoista

Olen iloinen kommenteista!