keskiviikko 6. toukokuuta 2020

Ruusukyltit muistiani testaamassa!

Viime syksynä poimin kaikki yli sata ruusukylttiä pois ja varastoin ne liiteriin. Useat niistä oli jo aika huonossa kunnossa, joten nyt olen niitä kunnostanut.

Kuten kaikki rakennelmat puutarhassani ovat kierrätystavarasta koottu, myös ruusukyltit on vanhoista laudanpätkistä kyhätty. Käytän nimeämiseen mustaa öljymaalia. Sekään ei aina ole helppoa höyläämättömiin laudanpalasiin raapustaa. Sen verran isosti kirjoitan, että varmasti on löydettävissä ruusujen juurelta ja on helposti luettavissa. Joskus on tympinyt, kun olen joissakin tarhoissa kulkenut ja piikkien seasta olen nimilappusta yrittänyt löytää.

Miksi sitten nuo kyltit? Yhä minulla on kesäinen Ruusumuorin Kesäkahvila tuossa ollut. Vieraani voivat näin ollen rauhassa kulkea tuolla ja tutkailla erilaisia ruusuja. Varsinkin, jos he toivovata löytävänsä jotakin sopivaa itselle, on hyvä tietää ruusun nimi.

Kylteissä on tärkeää tietoa myös minulle itselleni. Olen niihin kirjoittanut ruusun kotimaan ja vuosiluvun, milloin olen sen istuttanut. Näin kahvila-asiakkaanikin, jotka tulevat tutustumaan ruusuihin, voivat siitä nähdä pensaiden kasvun ja kehityksen. Noin viisi vuottahan siinä menee, ennen kuin ruusupensasta voi kutsua "aikuiseksi".
Kun nyt kärräsin noita kylttejä pienen moukarin kanssa, oli se myös testi muistilleni. Onneksi olen ryhmittänyt ruusuni villiruusuihin, harisoninruusuihin, tarhapimpinellaruusuihin ja kurttulehtiruusuihin, joten siten on helpompi muistaa. Löytöruusuja olen sitten pirottanut pitkin pihaa omille paikoilleen. Oma paikkansa on myös kanadalaisilla ja ranskalaisilla ruusuilla. 


 

Hah! Kyllä minä lapseni muistan! Ei tarvinnut pitkään miettiä, mihin kylttini iskin. Laskin syksyllä, että minulla on nyt 114 eri lajia tai lajiketta. Tosin nyt en vielä tiedä aivan pienistä ruusuista, ovatko ne elossa. Siitä varmistun vasta kesäkuussa. Joten ihan kaikkia ruusukylttejä en vielä paikoilleen laittanutkaan. Toivottavasti saan niidenkin viereen vielä ruusukyltin laittaa.


3 kommenttia:

 1. Erittäin järkevää laittaa kyltit juuri mainitsemistasi syistä. Mikäs sen mukavampaa kuin nähdä ihana ruusu nimen kera.
  Sinulla on uskomaton kokoelma pensasruusua. Olisi ihana päästä ihailemaan livenä niitä joskus 🤗🌺

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kun kierrät Suomen maata ja lähistöllä, niin laita terveiset. Olisi ihan kiva tavata! Ruusumuorin Kesäkahvila-blogista löytyy yhteystiedot.

   Poista
 2. Sinulla on hyvä tyyli merkitä ruusut. Minä en ole omaani vielä löytänyt, koneella ovat ylhäällä mutta printtauksesta on hankala katsoa🤔ruusun juurella tosiaan nimi pitäisi olla niidenkin nähtävänä jotka kiertävät pihassa omin päin.

  VastaaPoista

Olen iloinen kommenteista!