sunnuntai 29. heinäkuuta 2012

Patioruusu Top Hit

Sain ystäviltäni pari patioruusua nimeltä Top Hit.

Tuo sana 'patio' on varmaan aika uusi ruusujen maailmassa, mutta tarkoittanee ehkä samaa kuin ruukkuruusut tai ryhmäruusut tai jotakin sinne päin. Nimistä päätellen tulee tuntu, että nyt on leikitelty erilaisten risteymien ja kokeilujen kanssa. Epäilen myös, onko ne lainkaan omajuurisia. Siis kuinka käynee, jos laitan ne maahan juurtumaan? Voin yllättyä kukinta-aikaan odottaessani samaa loistoa kuin mitä ne nyt ovat luoneet. 

Nimiä löysin mm. tällaisia: Tip Top ja Tom Tom. Mutta en näistäkään kuten ruususta Top Hit löytänyt mitään tietoa sen kasvattajista tai muusta. Olisikin mukava jos joku tietäisi kertoa vähän enemmän.

Mutta kauniita ne ovat! Ja tässä valokuvaotoksiani. Top Hit on yllättänyt monimuotoisuudellaan, kuten kuvista näkyy. Siis kuvat ovat kaikki saman ruukun kukista.
Sana 'patio' tulee espanjankielestä ja tarkoittaa etu- tai takapihaa, missä on maa päällystetty joko kivillä, puulla tai jollakin muulla. Se on ilman katosta. Tila on tarkoitettu ruokailuun tai vapaa-ajanviettoon. Minun pienellä aittakahvilallani on siis PATIO, jossa useakin vierailija on istuskellut. Tosin pöytyä on vain kaksi pientä ja kaksi on tuoliakin. Mutta kukkapöydän vieressä on pieni penkki. Tämän desing-idea on naapuriltani Aarnelta ja on ollut tosi kaunis ja käyttökelpoinen. Kiitos vielä kerran hänelle!

Patiolle kuuluisi ilman muuta elävä musiikki, kuten tässä.

3 kommenttia:

 1. Kaunis ruusu se on. Yritän katsella jos tietoja löytyisi. Kiva tietää mitä patio oikeasti merkitsee. Kyllä tuolla sinun patiollasi viihtyisi.
  Terveisin kesäperho.

  VastaaPoista
 2. Kiitos, löysinkin kesäperhon tietoja postistani ja laitan ne tähän.

  Siis tämä on Poulsen-ruusuperheen kehittämä laji, syntynyt jo vuonna 1996. Ymmärsin, että se on omajuurinen, miniruusu n. 30-60 cm ja sen kerrotaan kukkivan koko kesän. No minulla se on kärsinyt nyt sateesta, mutta kun leikkaan vanhat kukat pois, höystän sitä niin varmaan kukkii vielä.

  Siis tanskalainen ruusunkasvattaja-perhe, josta tässä linkki: http://www.poulsenroser.dk/

  VastaaPoista
 3. Yritin selata Poulsenin ruususivuja ja löysin tämän: The PATIOHIT® Collection
  Roses in the PatioHit® collection are compact and bushy plants and are very resistant to diseases. They have large flowers and very large rosebuds in strong colours. As the name suggests, these roses are especially suited to be placed on the patio in large pots or tubs. Used in the house, the PatioHit® roses look fantastic as a single pot plant or 3 together in a basket on the floor. They can endure a certain amount of drying out before losing buds. All the varieties have a long keeping quality

  Siis luulen, että nämä ruusut eivät maahan istutettuina selviä. Pitäisi varmaan yrittää laittaa kylmään paikkaan talveksi.

  VastaaPoista

Olen iloinen kommenteista!