maanantai 11. tammikuuta 2016

Korona-peli esiin vintiltä!

Nämä keskitalven hämärät päivät innostavat pelaamaan lautapeleja ja viettämään sellaista harmitonta ja viihteikkästä aikaa yhdessä. 

Erään ystävän kanssa kannettiin vintiltä esiin vanha Korona-peli. Muistan kun se ostettiin lapsuuteni kotiin ja sitä pelattiin ahkerasti. Samainen peli on vielä melkein ehyt, pikkuisen kupin vieressä puupinta lohkeillut, mutta jopa kaikki nappulatkin ovat vielä tallella. 

Voi kun se oli mukavaa, jopa liikunnallista! Hävisin reilusti ystävälleni, joka iski melkein kerralla kaikki nappulat pussiin. Kun hän lähti, jäin harjoittelemaan neljän nappularyhmän kanssa. Hiki ihan tuli!

Tämä Koronahan toimii köydän miehen biljardina ja on ihan suomalainen keksintö. Luin netistä, että sillä on vieläkin oma Korona-yhdistys ja pelaajia. Tässä enemmän siitä tietoa.

Nappulat ovat laitettu valmiiksi.

Tähtäys!

Ohhoh! Nappula joutunut piippuhyllylle!

Näinkin saa ampua!

Mies-paha voitti ja minulle jäi näin monta!


Vanha laatikkokin oli tallella. Niemen tahdas teki leluja 50-luvulla.

Jotain mukavaa! Lord Est

8 kommenttia:

 1. Voi että, kuinka ihana pelilöytö! Tuota pelattiin lapsena paljon.

  VastaaPoista
 2. Tuo on kyllä hauska peli. Töissä asiakkaat tykkäävät kovastikin pelata, kotona se taitaa edelleen lojua vintillä. Täytyykin joskus yllättää lapset ja kaivaa se esille :)

  VastaaPoista
 3. Hyvän löydön olet tehnyt ullakolta. Varmasti on kiva peli. Mukavaa viikkoa!

  VastaaPoista
 4. Vanha kunnon korona, tuota sitä tuli lapsena ja nuorena pelattua kyllästymiseen asti. :)

  VastaaPoista
 5. Voi, minnekähän meidän koronapeli lienee hukkunut! Entisaikaan ihmiset edes pelasivat pelejä yhdessä toisin kuin nyt. Jokainen räpeltää omaa Ipadiaan tai tablettiaan. Monopoli-peli oli yksi meidän suosikkimme ja serkkujen kanssa pelasimme sitä monet illat.

  VastaaPoista
 6. Tuon pelin parissa on ollut paljon hauskoja hetkiä! :)

  VastaaPoista
 7. Opiskeluaikaan tuli usein pelattua koronaa. Joskus haaveili pelin hankkimisesta meidän kellariin, mutta eipä toteutunut. En tiennytkään, että se on suomalainen peli. Niemen tehdas on tuttu. Monessa lapsiperheessä taitaa vieläkin olla ko. tehtaan aikoinaan valmistama syöttötuoli.

  VastaaPoista
 8. Mukava jos innostuitte! Opettakaa ihmeessä tuo peli muillekin. Netistä löytyy kyllä ohjeet, jos on unohtunut. Siinä kun saa mukavasti liikuntaakin ja seurustelua ehtii käydä pelin lomassa. Varsinkin jos on neljä pelaamassa. Tilaahan se vain kysyy, kun sen ympärillä pitää saada pyöriä.

  VastaaPoista

Olen iloinen kommenteista!