maanantai 15. elokuuta 2016

Onnen pipanoita!

Löysin tässä taannoin tämän sanan paperille kirjoitettuna, kun laitoin kirpparille pikku astioita. Sen oli kirjoittanut 11-vuotias sukulaistyttö minulle muistutukseksi sinne.

Jos on allapäin ja arki painaa mieltä, niin on sopiva hetki katsoa ympärille ja löytää noita onnen pipanoita. Niitähän löytyy ja niistä saa kummasti lohdutusta ja se onnellisuuden puoli kasvaa.

Ps. Muoks! Unohtui tämä paras onnen pipana! Leikimme, hulluttelimme ja nauraa räkätimme toisillemme!


Näitä löysin minä puutarhastani:

Neljä vuotta sitten ostamani maanpeittoruusu Fairy (keijukainen), jonka luulin menettäneeni ja joka yhtäkkiä löytyi tunkiolle heitettynä elossa. Nyt puskee paljon nuppuja.


Tämä ihana karhuperhe, johon kuuluu pikkukarhu, isäkarhu ja äitikarhu lämmittävät tuossa Wasagamingruusua ja se oikein hehkuu karhujen sylissä. Jospa ensi kesänä tuonne sammalsohvalle ilmestyisi itse Kultakutri!


Paljon marjoja, aivan runsauden pula!! Mustikoita löytyi, vadelmia, viinamia ja tyrniä. Niillä selviän ensi talven!Pikkuinen Pirja-omenapuuni kantaa enemmän hedelmiä kuin vanha punainenkaneli-puu!


Minä usein jahtaan niitä hylättyjä ja pilkkahintaan merkittyjä kukanrääpäleitä. Ja ne kyllä kiittävät!


Ehkä suurin onneni ja samalla ruusujeni onni: HEVOSENLANTAA!!!


Kiitokset tässä muurarilleni, joka taikoi kierrätystavarasta vesipadan savusaunan viereen. Enää ei ole tarvinnut kantaa sisältä kuumaa vettä! Ja se mitä muussa säästän, kait sitten haaskaan kirjoihin. Tässä myös ihana tämän kesän ostos! Tästä löydän suomennetut sanat kukkien latinalaisille nimille. Ihana sadepäivän lohduttaja! Vinkin tuosta sain eräältä blogikaverilta, mutta en enää muista mistä.

 
Hyvää loppukesää kaikille!!

Mikähän olisi tämän kesän hitti? Niin vähän kuuntelen muuta kuin Yle-klassista. Tässäpä ne LÄIKKYVÄT!

4 kommenttia:

 1. Onnen pipanoita kyllä löytyy, kunhan pysähtyy niitä katselemaan.
  Sinäkin hankit tuon Latinaa puutarhureille. Kaunis ja hyödyllinen kirja. On kuulunut tämän kesän lukuelämyksiin.

  VastaaPoista
 2. Oi, se olit siis Sinä, joka tuon kirjan esitteli. Ehdin jo vähän ihmetellä erään puutarhurin kanssa, kun sanoin, että olisko tullut pikku virhe, kun on nimetty Rosa Rupincola, kun kirjasta löytyy 'rupicola' joka tarkoittaa jyrkänteillä ja kallioilla kasvava. Minulle kerrottiin, että nimittäjät muuntavat noita sanoja erottaakseen jonkin kasvin. Mikä ihan hyvä. Kuten minä nimeän laittomasti itsekseni tuon ruusun raunioruusuksi, kun se levisi leveyttään. Rakensin sille kiviraunion ympärille ja ruusuhan tykkäsi siitä.

  VastaaPoista
 3. Ihania onnenpipanoita, onni tulee pienistä asioista,kuten kukkasista, omenoista, lasten naurusta jne.
  Oikein onnekasta päivää siulle

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Kosotäti! Usein havittelemme jotain suurta ja ne oikeat onnen asiat jäävät huomiotta.

   Poista

Olen iloinen kommenteista!