tiistai 16. helmikuuta 2021

Ruusut kukkivat lumipalleroita

Sanotaan, että ruusu kukkii monta kertaa kesässä. Remontoivat ruusut tuottavatkin pari kertaa kesässä ruusunkukkia ja rugosaruusut kukkivat pitkälle syksyyn.

Mutta kukkivat ne muutenkin. Kiulukoitten kypsyessä loppukesästä ne kukkivat oransseja, ruskehtavia, kirkkaan punaisia, rubiininpunaisia, tumman verenpunaisia ja mustia kiulukoita. 

Mutta vieläkin ne kukkivat, kun syksyn ruska leimahtaa niiden lehvistössä. Pensaat saattavat olla kellanvihreitä, keltaisia, oransseja ja punaisen eri vivahteissa. 

Ja kukkivat ne talvellakin. Silloin, kun pehmeä lumi on kasautunut niiden kiulukoiden ja oksien haaroihin muodostaen kauniita lumitupsuja tai lumipalleroisia. Varsinkin tämä talvi 2021 on todella kaunis. Pehmeä lumi ei paina pensaiden oksia maahan ja niiden päitä ympäröi kimmeltävä kuura. Tuuli on pysynyt poissa, mukava pakkasaurinko porottaa täysillä. Koko maailma on ihmeellisen kaunis.

Täällä, vyöhykkeellä V, Raahen kupeessa lunta on ollut yli puolen metrin. Pupujusseja on paljon. Olenkin vähän ollut huolissani siitä, mitä ne poskiinsa pistävät. Ovat kierrelleet ruusupensaista, mutta eivät ole näykkineet varsia, vaan ovat makustelleet kiulukoita. Näin on hyvä!
4 kommenttia:

 1. Beautiful photo's of your roses in the snow and cold!!
  Have a wonderful day.

  VastaaPoista
 2. Sieviä talvisia ruusun kukkia <3
  Talvi on kauneimmillaan ja lumi on tehnyt lystikkäitä lumiveistoksia puista ja pensaista. Meillä aidan päällä on hassu lumiköynös.

  VastaaPoista
 3. Olen henkilö, joka myöntää lainoja tarvitseville, tarjoan paikallisia ja kansainvälisiä lainoja. En pyydä paljon asiakirjoja, vain rehellisyyttä ja luotettavuutta. Ota yhteyttä tänään ja kerro minulle, kuinka paljon haluat lainata. Olen valmis tyydyttämään asiakkaani 24 tunnin kuluessa sopimuksen allekirjoittamisesta. Jos olet kiinnostunut, voit kirjoittaa meille vain whatsappilla tai sähköpostilla:

  WhatsApp: +33752366330
  Sähköposti: simondurochefort@gmail.com

  VastaaPoista
 4. Näyttävät talvikuvat keväälläkin kauniilta. Teillä on fiksuja pupuja. Mahtaako olla jokin mutaatio?

  VastaaPoista

Olen iloinen kommenteista!