perjantai 6. syyskuuta 2013

Lisää ruusuja!!

Olen jonkunlaista tolkkua yrittänyt pitää puutarhani ruusuhamuamisella ja vähän muullakin. Mutta jos tarhasta aikoo haaveilla, niin eihän se vasta ole kuin alkumetreillä.  Lisää pitää saada!

Olen yrittänyt pitää myös jonkunlaista järjestystä ruusujeni kanssa. Etupihalle vähän enemmän suojaan paahtavalta auringolta ja tuulen suojalta olen istuttanut kirkonruusua, onnenruusua ja muuta sellaista herkkää toisenlaista. 


Ruusuaidan oikealla puolella on pimpinellaruusujen rivistö ja toisella puolella villiruusujen ja löytöruusujen rivi. Joillekin ruusuille, kuten teresanruusulle, Tarja Haloselle ja jollekin muullekin olen löytänyt kiven kolon tai muuten mukavan paikan. Mustialan ruusu näyttää viihtyvän hyvin tammen juurella, ainakin vielä. Tammi vähän suojaakin, mutta kun puu kasvaa, en tiedä kuinka käy. Ruusua pitänee siirtää. Kahvila-aitan eteen kiireessä tökkäsin muutaman rugosajuurakon, joista en vielä edes tiedä mitä ne on. Ne voi myöhemmin siirtää vaikka rugosan omaan rivistöön, minkä nyt olen rakentanut.
Kahdeksalla rugosalla eli kurttulehtiruusulla nyt laajensin tarhaani vanhalla perunamaalla. Siinä edessä on matala Roselina ja sitä seuraa Monte Casino, Hammarberg, Ritausma, Pappilan neito, Martta ja Shneekoppe ja Sointu. Viihtykäätte uudet ystäväni!! Myös ruusupolkua olen rakentanut siihen ympärille ja monta muuta juttua mielessä, mm. tulppaanipenkkiä yms.

Nyt on sitten ruusupensaita jo 40, ehkä ylikin. Taas jännittää kauheasti ensi kevään tulo ja se miten ruusut ovat talveen reagoineet.

Kuvassa näkyy vähän lenkollaan vielä seisova ilveksenpelotin, joka nähtävästi on tehnyt hyvin työnsä, sillä ilvestä ei sen koommin ole tällä pihalla näkynyt. Kertovat kyllä sen hiippailleen muilla pihoilla. Joten varovainen vielä pitää olla kissojen vuoksi.

Kokeilin ruusupensaan juurelle nyt tuollaista muovireunaa, on helpompi trimmerillä vierestä heinä niittää.


Herkkä ja pienikukkainen roselina, kukkii vieläkin iloisesti.

Randy Stonehill laulaa hellyttävästi pienestä Ruususta Little RoseEi kommentteja:

Lähetä kommentti

Olen iloinen kommenteista!