tiistai 14. lokakuuta 2014

Mökinruusulla kaunein syysmekko!

On ollut mielenkiintoista seurata myös ruusujen syysväritystä. Ja tässä on kaunein, niin hento vielä, mutta väritykseltään paras. Ruusunkukissaan niin  vaatimaton, mutta ootas kun syksy tulee!


Toinen syysmekon esittelijä parhaimmillaan on myös Kiimingin ruusu, jota turhaan ei kiitellä punaisesta syysasustaan. Annas, kun tämä ruusu tuuheutuu ja kasvaa. Sitäpaitsi niitä on kaksi, portin molemmin puolin.


Ilo-ruusukin säteilee keltaisella syysmekollaan iloisesti. Väri korostuu harmaata ladon seinää vasten.


Pimpinellat ovat usein syksyn tullen vähän mustanpuhuvia. Joskus olen juhannusruusulla nähnyt punertavia lehtiä, mutta Rosa altaica eli idän juhannusruusu varmaan heistä erottuu.


Yksi yllättäjä on myös ruusu nimeltä Herttoniemi. Muutenkin se on kasvanut yllättävän nopeasti tuossa Minette-ruusun vieressä. Voi minkä kilpailijan Minette siitä saikaan! Syysmekossaan Herttoniemi vie kyllä voiton siitä. Herkän kuulakkaan keltainen.


Tiedän, että toinen syksy voi joku toinen ruusu yllättää syysvärityksellään. Se ei varmaankaan ole aina niin ruusukohtaista, vaan myös siinä, miten syksy tulee; kuivuus, kosteus ja halla ja miten ruusu  myöntyy syksyyn.

Kun ruska on kauneimmillaan...valssi, Souvarit.  Video täynnä kauniita ruskakuvia!

1 kommentti:

  1. Ruusuilla on tosiaan kauniit syysvärit lehdissään! Mukavaa syksyn jatkoa sinulle Leila!

    VastaaPoista

Olen iloinen kommenteista!