sunnuntai 19. marraskuuta 2017

Pulverilumi, pumpulilumi ja paksu peitelumi!

Kaunista on seurata talven tuloa. Lumentuloa ja sen eri muotoja. Lumelle voi antaa ihan omia nimiä.

Kun pulverilumi tuli, sitä oli mukava kuvata puolukkamättäillä. Se on tähtimäistä, rakeista ja kuitenkin kevyttä. Se alkoi pestä maan kasveja, suli pois ja maa odotti seuraavaa pesua.

 Niinpä pulverilumi suli, virtutti kasveja vedellänsä. Sitten tuli toisenlainen lumi. Pehmeää kuin pumpuli joulukuusen oksilla. Se mukavasti lämmitti luontopeitettä viltillään.

Mutta sitten tuli jotakin liikaa, se paksu 15 centtimetrin painava, vähän märkä lumi, jossa on jotakin vaarallista. Jouduin puhdistelemaan lumesta puutarhan hentoja oksia tai tukemaan niitä. Toisaalta  lunta tuli myös tarpeeksi peittämään luontoa kylmältä. Kauniilta maailma näytti. Varsinkin illan sinisillä hetkillä! Toivon, että tämä ei kaikki häviäisi, kevetä se tosin vähän voisi.

 


Vuorossa L-kirjain... Laila Kinnunen ja Kesän muistot

9 kommenttia:

 1. Hienot kuvat päivän sinisestä hetkestä. Täällä maa on vain märkää ja mustaa.

  VastaaPoista
 2. Voi kuinka kaunista. Meillä on maa ihan "mustana", eli siis vihreää, ruskeaa ja mustaa...

  VastaaPoista
 3. Jossain me pohjoisen ihmiset ollaan yleensä edellä eteläisiä kavereitamme - talven tulossa :)

  Lumi mukavasti valaisee maisemaa ja piristää mieltä. Kaikki on niin puhdasta ja pehmoista, mutta kyllä minäkin olen käynyt ravistelemassa puista ja pensaista tykkylumia pois painamasta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei! Kokeilin gmailin kautta lähettää sinulle kommenttia. Tänne se ei tullut, mutta varmaan sinun postiisi. Siis ollaan kiitollisia tästäkin kauneudesta!

   Poista
 4. Lumi kaunistaa puutarhan ja maiseman yleensä ja miten se valaiseekaan tien reunoja. Vesisateessa ajaminen ja musta asfaltti on paha vastus. Tuntuu että autonvalot imeytyy mustaan tiehen.
  Tykkylumi on pahinta mitä voi olla. Muutama talvi taakse päin oli todella paha se lumitilanne ja meilläkin katkesi isoista puista paksuja oksia. Keväällä maa oli järkyttävässä siivossa kaikista oksista ja risuista.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nyt on satanut täälläkin lisää lunta, märkää sellaista, jota voi sanoa todella jo tykkylumeksi. Saas nähdä, miten käy. Onneksi korkeille ruusupensaille olen tehnyt tuen.

   Poista
 5. Kauniit lumiset kuvat! Täälläkin on maa ollut valkeana noin viikon verran. Hyvää alkanutta viikkoa!

  VastaaPoista
 6. Tänne saapui nyt yöllä toisilumi. =)
  Ensilumi suli aikaa sitten pois. =)

  VastaaPoista
 7. Oli meilläkin hetki lunta, nyt taas vain pimeää... En sinullekaan saa kommenttia läpi suoraan Riitan puutarhasta. Terkut kuitenkin!

  VastaaPoista

Olen iloinen kommenteista!