maanantai 8. huhtikuuta 2013

Aarteitako?

Eikö se menekin siten, että kun yhden paikan saa tyhjäksi siten, että tavarat siirretään toiseen paikkaan, niin toisesta paikasta voi tyhjentää tavarat tähän tyhjään paikkaan?

Kuulostaa hölmöläisten hommalta!

Mutta näin minä ajattelin. Sain vanhassa tallissa (josta haaveilen kanalaa) sen verran tilaa, että saatoin siirtää sinne tavarat vanhasta saunasta, jotta saisin siitä kunnon puutarhavajan. Kun siirrän sinne kaikki ruukkuni ja muut tarvikkeet navetan maitohuoneesta, voin siihen siirtää puojista tavarat ja saan alkaa järjestämään puojia  kirpparitilaksi. Ja niin edelleen. Käyköhän se ihan näin?

Vanhan saunan, joka on toiminut mieheni varastotilana, sain tyhjennettyä. Monta tärkeää tavaraa sieltä löysin, kun yksitellen laatikoita ja kaappeja kolusin. Ja pari isoa roskasäkkiäkin tuli.
 
Aarteita löysin myös. Seurasin kerran televisiossa erästä puutarhakirjakeskustelua. Haastateltava oli ihastunut yhden kirjan puutarharomuihin. Hän esitteli kirjasta vanhan lehtiharavan, joka ylösalaisin maahan työnnettynä oli hauska koriste ja köynnöskasvin tuki. Miksipä ei. 

Mitähän käyttöä keksisin vanhalle puuarkulle ja kaapille? Poika jo katseli vähän kaihotenkin vanhaa kaappia. Hän muisti, kuinka se joskus oli toiminut heidän lelujensa säilytyskaappina. Lelut tyhjennettiin aina lattialle ja pojat itse kiipesivät makoilemaan kaapin hyllyille. Se oli hauskinta. 

Kaappi jäi kuitenkin vielä tänne.


" Haluan vanhanaikaisen talon....ja vanhanaikaisen miljönäärin", laulaa Ertha Kitt. Passaa mulle.

5 kommenttia:

 1. Kiva kaappi! Sinnehän voisi panna kullannupun leluja... niin kuin ennenkin! Minä olen miettinyt vanhaa polkupyörää. Muutaman kerran olen nähnyt sellaisen puutarhaohjelmissa olevan nojallaan milloin mihinkin, kesäkukkineen. Meillä on tuo heinäseipäistä tehty aidanpätkä, siihen sen voisi liittää... ja maitokannu pyöränsarveen roikkumaan. Kehitellään, siellä ja täällä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sinäpäs sen sanoit! Kiitos Riitta hyvästä vinkistä. Siellähän minä pidänkin Ruusunnuppuni kesä-ja talvileluja, voi käydä itse hakemassa aina haluamansa esim. hiekkalaatikolle. Se jatkaa lelujen varastointia.

   Saa nähdä miten minä onnistun heinäseipäistä taikomaan hyvää aitaa tueksi ritarinkukilleni.

   Mutta hieno visio sinulla on vanhasta pyörästä. Se pitäisi saada ruostumaan! Sitten se on kaunis.

   Poista
 2. Ei kuule tiedä mitä ideoita nousee mieleen! Minä kannatan kierrätystä niin paljon että vanhoista haravoistakin voi joskus keksiä jotakin..ja tunnustan niitä olevan jemmassa.
  Kaunis kaappi , keksit varmasti käyttöä! Tavaroilla on tapa liikkua paikasta toiseen...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nyt on tosiaan kierrätys ja kaiken kaman ihannointi! Nautitaan tästä ajasta! Kaikelle kamalle varmasti löytyy vielä oma paikkansa.

   Poista
 3. Kierrättämällä tavaroita paikasta toiseen löytää aarteita, mitkä ovat unohtuneet tai voi keksiä uuden käyttötarkoituksen tavaralle. Esim. tuo sinun kaappisi voisi toimia ruukutuspöytänä. Ruukut voisi osittain olla kaapissa varastossa:)

  VastaaPoista

Olen iloinen kommenteista!