maanantai 22. huhtikuuta 2013

Metsätontun puutarhavaja

Huhhuh! On kärrätty muuttokuormaa. Navetan vanhasta maitohuoneesta vanhaan pihasaunaan eli entiseen mieheni kalastustarvikevajaan. 

Nyt kun katselen tulosta, ei se mikään hienon hieno ole, mutta käyttökelpoinen. Kun olen 'metsätonttu', saan varmaan anteeksi sen roolin alla kaikenlaista. Ja kun asun paikassa, missä ei yleensä tehty suuria remontteja tai rakennettu uusia. Vanha piti kelvata. Ja kelpaa minullekin.

Vajaan tehtiin pitkä ikkuna, jotta saataisiin valoa. Sen eteen mieheni rakensi korkean pöydän vanhasta ovesta. Ja siinä hän aikoinaan laittoi kuntoon kaikki kalavehkeet. Nyt se on oiva kukkapöytä minullekin, ei tarvitse puoliköyryssä olla, ja taimeni saavat hyvin valoa. Pöydän ympärille rakensin löytämistäni lankuista ja muusta jätteestä, kuten vanhojen kaappien ovista, tukevan hyllyn. Nyt sen täytin kukkaruukuillani.

Ja muutto alkoi. Kottikärryillä kärräsin pihan perältä toiselle. Ja tältä näyttää lopputulos!

Maitohuoneesta tuonne pikkuiseen punaiseen mökkiin.

Multasäkit sopivat hyvin pöydän alle!


Näyttää siltä, että tämä saunarakennus on alunperin ollut savusauna!

Aarteitani...ja yksi ruukku on vielä pesemättäkin.

Eikä hassumpi ikkunamaisemakaan!


Olen ihan tyytyväinen. Kun päivät lämpenevät, voin siirtää kukkani ja taimeni vintiltä ja retrohuoneesta tuonne vajan pöydälle. Taimeni? Oikeastaan minulla ei muuta ole kuin pelargonioita, jiaogulaa, samettiruusua ja kirsikkatomaattia. Sopivat kaikki tuohon pöydälle.

Tämä vähän yllätti; Kohti uutta tuntematonta!

7 kommenttia:

 1. Mainio puutarhavaja! Minun puutarhavajani on vanha puuliiteri. Ja niin täynnä kaikkea..hmm tarpeellista.Kiva kun tavarat löytää yhdestä ja samasta paikasta, ellei sitten itse unohda niitä kuljeksimaan..

  VastaaPoista
 2. Tää on niin ihana! Sinulla on omasta takaa nuin hienon väriset seinät ku muut ihimiset joutuu maksaan rautakauppaan että saa samanlaisen. Mun puutarhavaja/pyörävaja on oulusta purettu autokatoksen varasto. On kyllä ollu niin hyvä. Pitkin seiniä vaan nauloja että saa kaikki lapiot ja sakset roikkumaan. Ruukut säilytän kuitenkin varaston hyllyllä. Vuoden parasta aikaa <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sinäpä sen sanoit! Trendiseinät! Kuulin juuri äidiltäsi, ettei sauna ole koskaan ollut savusauna, muuten vain savustuneet seinät. Muisteli niitä kielen vieviä makkaroita kiukaalla! Kyllä! Nauloja tai koukkuja (jos löydän vanhoja) pitkin seinille, että saa työkalut mukavasti sinne näkyville. Jospa ne pysyisivät paremmin tallessa.

   Poista
 3. Sinulla on hyvä paikka kukkien kasvatukseen. Vanha on kaunista ja taitaapa olla trendikästäkin. Tuossa on hyvä korkeus työskennellä.
  Meillä on puoli olohuonetta kukantaimilla ja yksi ulkokomero jo lämmityksessä. Vaikka sitä kuinka päättää talvella olla järkevä ja tyytyä vain muutamiin esikasvatettaviin kukkiin niin annas olla kun kevät koittaa niin huomaa että talo käy pieneksi ja ulkovarastotkin on täynnä kaikennäköistä viheriää piippoa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Perunasäkin olen sinne siirtänyt, jotta hennot varret saisivat valoa. Jos se ei siellä tarkene, niin olkoon. Halusin kokeilla vain. En tiedä vielä milloin uskallan siirtää taimet tuonne, ehkä kun tulee aurinkopäiviä.

   Poista
 4. Oi miten täydellinen puuhastelupaikka!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos kehuista!

   Kumma juttu, kun yritin vaihtaa kuvaa tuohon sivulleni, ei rupea lataamaan mitään. Kokeilin tehdä uutta sivuakin, sama juttu. Kuvat eivät lataudu!
   Ohjelma oikuttelee!

   Poista

Olen iloinen kommenteista!