torstai 12. helmikuuta 2015

Ensimmäinen viherkosketus

Tiedän, että jotkut jo sirottelevat siemeniä multaan, varmaan jo koulivat taimiakin siellä etelän sulossa. Ja täälläkin on laitettu ainakin paprikan siemenet itämään.

Minä en kiirehdi. Ostin tosin jo kurpitsan ja herneen siemenpussit, jotka helposti hyllyiltä loppuvat ja tilasin Kodin Kukista tuoksupielikin taimia. Pitänee laittaa myös syksyllä talteen ottamieni akileijan ja lupiinin siemenet kylmäkoulutukseen. Kokeilen tätä menetelmää.

Eläkkeellä ei ole varaa suuremmin retostella kukkaostoksilla. Joten paljon uusia kukkia saan myös ottamalla vanhoista ruukkukukistani 'kotteja'. Tuolla vinttihuoneessa ovat talvehtineet 12-15 asteessa monet ruukkukasvini kuten palargoniat, värinokkoset, liljat ja muut.

Aika hieno asetelma. Taustalla kirja, jota luen kahvitauolla esimerkiksi.
Pelargoneista poimin parhaimmat kasvut 'kotteina' ja laitoin ne veteen juurtumaan. Kuukalenterini sanoi, että skorpionikuun (vesielementti) aikana kaikki lehtevä kannattaa laittaa kasvuun. Joten luotetaanpas nyt Kuun voimaan. Seuraava aika kottikasvatukseen lienee Kuu Kalojen aikana eli 20-21.2 päivät. Eiköhän monet lehtevien kasvien siemenet myös voisi laittaa multaan. Täällä toki liian aikaista vielä. 

Kuka katsoo Kuun ajat? Tai yleensä uskoo siihen? Miten kasvatatte koteista kukkia tai mikä nimitys teillä lienee on 'koteille'. Tämä sana täällä varmaan tulee jostakin vierasperäisestä sanasta. Katsoinkin, mutta en löytänyt.

Annetaanpas koteille vauhtia mukavan musiikin kera. Sen tulee olla vanhaa kunnon jazzia. 

2 kommenttia:

  1. Mulla kukkii luokassa Morbackan 2 pelargoonia...
    Nyt istun Treella Sampolan ATK-luokassa Blogi-kurssilla/Työvis klo 17-21.
    Aika rankkaa työpäivän jälkeen...haleja.Kuuhullu seuraa kuun liikkeitä:)Ja kuuni Kaloissa...

    VastaaPoista
  2. Minäkin talvehditin melkein kaikki kukkani, mm. pelargoniat omassa luokassani. Joskus kun tulin luokkaan, näin oppilaitten hönkäilevän kukille ja nauroivat, että auttavat niitä. Tosi. Kukat kukoistivat ja se oli oppilaitteni ansiota. Tosin luokka oli selin auringolle, joten eivät kukkineet ennen kuin toin ne kotiin aurinkoon.

    VastaaPoista

Olen iloinen kommenteista!