torstai 12. helmikuuta 2015

Ystävänpäivälahja lukijoilleni

Olen arkkityypiltäni, sisimmältäni ja elämän rooliltani 'esiintyjä', mikä on aika harhaanjohtava nimitys. En halaja areenoille, ehkä tällä tavoin jossakin taustalla kuitenkin. Blogikirjoittelu sopii minulle erinomaisesti. Esiintyjä-roolissa on aina taustalla 'viestintuojan' rooli, jonka syvimmältäni omin. Eläinarkkityypeistä 'kauris' on viestintuoja, jota olen tuonut esiin tässäkin blogissa silloin tällöin.

Nyt tuon viestin kaukaisen Ranskan historiasta ruusujen kera. Esittelen teille kaksi kaunissieluista miestä; Antoine Berion (Berjon) ja Adolphe Castex-Degrangen. Jos Antoine tai Adolphe asuisivat tällä hetkellä Suomessa, olisivat he varmasti aika suosittuja sisustus- ja vaatesuunnittelijoista ruusut aiheenaan.

Kuva on googlettamalla poimittu, missä on paljon hänen maalauksiaan.
Antoine eli 1754-1843 ja vaikutti mm. ranskalaisessa silkkiteollisuudessa ja maalaustaiteessa Lyonissa, jossa hän ylläpiti myös omaa studiota, myös opetustilana. Hän oli itsepäisenä näkijänä uskollinen omille  visioilleen ja toimi ammattilaisena suunnittelijana mm. silkkikankaille. Hänen maalauksensa tulivat esille useissa näyttelyissä ja mm. Pariisin museossa nimeltä  École des Beaux-Arts, jossa esitellään erilaisia tuotesuunnittelijoita ja taiteilijoita. 

Samoin tämä kuva googletettu.

Toinen, joka eli hänen jälkeensä Adolphe Castez-Degrange 1840-1918 kuvasi kukkia vähän herkemmällä tyylillä tuoden kukkien haurautta esille. Hänestä oli vaikea löytää tietoa, vain näyttely -ja myyntisivuja. Tai sitten en osaa etsiä. Kuitenkin hänet googlettamalla löytää tosi kauniita kuvia hänen tuotannostaan.

Ranskalaisen säveltäjän Lully'n musiikki voisi sopia tähän ! Hyvää ystävänpäivää!

8 kommenttia:

 1. Kiitos kauniista ystävänpäiväterveisistä!

  VastaaPoista
 2. Kiitos ruusuista ja oikein hyvää ystävänpäivää siullekkin.

  VastaaPoista
 3. Vastaukset
  1. Kiitos ja samoin sinulle! Nyt sain soimaan Lullyn musiikin siinä myös.

   Poista
 4. Kiitos ystävänpäivätervehdyksestä. Tällä sivullahan tulee hyvälle mielelle, koska kaikki on niin positiivista. Se johtuu varmaan positiivisesta Metsätontusta :-)

  VastaaPoista
 5. Suurkiitos tarinoista ja upee musiikki!Lumihalit Tampereelta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Helena! Mukava kuulla, että joku kuuntelee minun musiikkikappaleitakin. Minulle musiikki on melkein yhtä tärkeää kuin sanat ja kuvat. Joskus jopa se tärkein!

   Poista
 6. Upeat ruusut! Hyvää ystävänpäivää!

  VastaaPoista

Olen iloinen kommenteista!