sunnuntai 10. toukokuuta 2015

Viikon 20 kuva!

Vielä yksi sadepisarakuva. Ne ovat niin lumoavia! Niitä näkee toinen toistaan kauniimpia eri blogisivuilla.

Kuka tunnistaa tämän kasvin?


Yksi vinkki: Minä nautin sitä melkein päivittäin. Terveydeksi.

Jatkan vielä tähän yhden Katri Valan runon:

Pajupilli
"En ole lipunkantaja,
en kotkansydäminen tiennäyttäjä
matkallanne aamun maahan.
Olen virran partaalla paju,
jonka lävitse tuulet puhaltavat,
josta maailman kapinallinen henki
taittaa yksinkertaisen pillin
soittaaksensa sävelmän,
jossa on myrskyä, tuskaa, rakkautta,
ja hiukan aamunsarastusta."

 Anne Mattila ja Voima rakkauden!

7 kommenttia:

  1. Olisikohan tuo nyt se Ruusujuuri?

    maarita

    VastaaPoista
  2. Sehän se, Suomen suuri ginseng. Ruusujuuri on niin kaunis, kun se keväällä nousee ja avaa silmiänsä. Syksyllä se näyttää levähtäneeltä, laajenneelta hirvitykseltä. Valitettavasti.

    VastaaPoista
  3. Ruusujuuren hyvästä energiakysyvystä on paljon tietoa, jos googlettaa. Minä otan vanhimmat juuret ylös, puhdistan ne ja pilkon alkoholiin. Eli teen uutteen, joita tippoja laitan veteen 3-5 tippaa. Sellaisen juon melkein päivittäin ja olen ollut terve, ei lentsuja. Energiaakin löytyy. Ruusujuurta tapletteina on kyllä myynnissä paljonkin.

    VastaaPoista
  4. Hahaa, siis tuo ruusunjuuri onkin oikea terveyskasvi, laittaisitko joskus tuon uutteen teko ohjeen? Alkoi nimittäin kiinnostaa, kun tuota kasvia löytyy jokunen puska.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kun on sellainen jonkun vuoden vanha puska, se on ihan hyväkin kaivaa ylös ja jakaa uusiksi, antaa ystävillekin.
      Sitten leikellä sitä juurta. Aika työ muuten, sillä sehän on täynnä multaa ja koukeroinenkin usein, mutta kyllä sieltä paksumpia pätkiä löytyy.
      Jännä, mikä ihana tuoksu juuresta leijuu, siis ruusuntuoksu. Siitähän se nimensä on saanut.
      Otan pullon tai purkin ja vuolen ruusunvärisestä juurakosta palasia pulloon (purkki ehkä parempi) täyteen tai niin paljon kuin puhdasta juurakkoa saan.
      Täytän sen sitten esim. koskenkorvalla tai Finlandiavodkalla. Heti liemi muuttuu ruusunpunaiseksi. En nyt muista aikaa, mitä se juuri saa siinä liota. Ei kai kuukausi paha aika ole. Ehkä enemmänkin. Purkkia voi käännellä ja hölskytellä välillä.
      Sitten suodatinpaperin kautta neste toiseen pulloon. Saat mojovaa äiti-uutetta, mitä voi homeopaattisesti laimentaakin. Mutta itse olen käyttänyt noin 3-5 tippaa veteen aamulla. Aika hauska kuinka sittenkin tuo ruusu siinä maistuu.
      Näin olen tehnyt, mutta varmasti netissä on tarkempiakin ohjeita.

      Poista
  5. Ihan latva-artisokan näköinen. ;)

    VastaaPoista