lauantai 9. toukokuuta 2015

Huonekasvit sadevesikylpyyn!

Olipas siinä minulla aamujumppa, kun juoksutin kaikki huonekasvit saamaan ulkoilmaa ja sadevettä!

Ilman lämpötila on kohtuullinen ja sade pientä pisarointia, ei liian kovaa, joten päätin antaa raikasta ilmaa ja vettä huonekasveilleni ja taimilleni. Huoneesta toiseen, vintin portaita ylös alas kuljin pari kymmentä minuuttia ja sain kukkaset ulos. Näin voin sitten siivoilla vähän paremmin pöytiä ja tiloja.
Aika raihkanan näkösiä kukkani ovatkin talven jäljiltä, eikä kuvassa edes kaikki. Jotkut olen kiikuttanut aittakahvilani pöydälle. Ja kuten kuvasta näkyy, osa kasveista on rakkaitten kasvissyöjäkissojeni jyrsimiä. Tosin heille maistuu vain ne tietyt kuten rönsylilja ja bambu sekä viljelemäni herne. Nytkin  Majuri haistelee, jos kurpitsan taimet olisivat syötäviä.

Äitienpäivävieraita ei ole saapuvilla. Sitä juhlitaan helatorstain tienoilla. 

Tehtiin naapurin rouvan kanssa kuitenkin retki Oulujoen taimistolle ja kurkistettiin Romu-Ukon varastojakin Muhoksella. Aina löytyy jotakin.

Joten omaa äitipäivää juhlin nyt ruusuntaimien kanssa. Eräs ystäväni oli siellä ostamassa Ritausmaruusua. Se on niin suosittu nyt, että hän saa odottaa ensi kevääseen, jos saa sittenkään, ehkä syksyllä vasta. Toinen suosittu ruusu on tuo Pirjo Raution Merveille (Ihme), jota itsekin olen jonottamassa. Ehkä kahden vuoden päästä saan sen. Joten ostaa haluttu ruusuntaimi ei olekaan tänä päivänä itsestään selvää. Kaikkea ei ole saatavilla. 

Itselleni ostin (oikeastaan jo talvella varasin) Nystyruusun, Alavanhovin, Katri Valan, Arnon ruusun ja hollantilaisen yksinkertaisen valkoisen kurtturuusun nimeltä Nyweldt. Paavola-ruusukin jäi tilaukseen, ehkä syksyllä saan sen.  Joten on siinä tälle äidille ruusuja tarpeeksi! Kerron myöhemmin minkä  vuoksi juuri noita ruusuja ostin.

HYVÄÄ ÄITIENPÄIVÄÄ KAIKILLE ÄIDEILLE! Hyvää kesää myös kaikille hullun luoville ihmisille, sillä hekin mielestäni ovat uuden synnyttäjiä!

5 kommenttia:

  1. On se vaan kiva katsoa ja kuulla bloggaajien keväisistä puuhista sekä piha- että sisäkasvien parissa. Itseenkin iskee kasvikuume!

    VastaaPoista
  2. Ihanaa äitienpäivää ruusujen kera

    VastaaPoista
  3. Oikke hyvää äitienpäivää..nii ja mummonpäivää

    VastaaPoista

Olen iloinen kommenteista!