tiistai 7. maaliskuuta 2017

Ruusujen tarkkailua

Kauniisti lepäävät ruusut ja perennat vielä hangen alla.

Nyt kun ruusupensaiden profiilit näkyvät hyvin valkoista hankea vasten, otin kuvia ja mietin mitä niille tehdä kun kevät koittaa.

 
Kempeleen kaunotar on täynnä uusia versoja, joten ehkä vanhoja oksia leikkaan kokonaan pois. Oikealla Teresan ruusu tosiaan tykkäsi viime vuonna kevätleikkauksesta ja tuuheutui hyvin. Jaksoi kukkia pitkälle syksyynkin, kun leikkasin vanhoja kukkia pois.

 
Useat pimpinellaruusut, kuten tämä juhannusmorsiankin alkavat viiden vanhana olla parhaassa iässä, eivät vielä hallitsemattomia, mutta jo näyttäviä. En raski tätä vielä leikata. En tuota Linnanmäkeäkään. Se onkin vasta kolme vuotta tuossa ollut, mutta uskon että pian peittää tuuheudellaan koko tukensa. Alimpia oksia karsin pois.

 
Tuo villamuori tuossa on yllätys, yllätys, vain poloinen koiranruusu, joka melkein joka kevät menettää ylemmät oksansa, viime keväänä kaikki. Nyt kun se teki viime kesänä niin komeita versoja, peitin ne, Jospa se nyt jaksaisi jälleen kukkia. Ruskelan ruusu oli ihana viime kesänä. En koske siihenkään pahemmin.Säkin sisällä lämpimässä odottelevat Pohjantähdet kevättä. Ne ovat kyllä niin lämpymässä ja aurinkoisessa paikassa, että ahava voi ne tappaa. Siksi ne jo peittelin.


Koeviljelyksessä olevat kanadalaiset ruusut ehtivät jo mukavasti kasvaa ensimmäisenä kesänä. Niitä ei saa peitellä, vaikka tuki antaisi siihen mukavasti myöten. Nyt vain toivotaan hyvää kevättä niille.


'Tarja Halonen' on varmaankin tyytyväinen paikkaansa, sillä se on jo kolmen metrin korkeudella. Vähän leikkaan noita vanhoja kiulukkaoksia pois.

You Don't Need The Lyric to Feel This Song! Fabulous Singing! Emotional! Unbelievable!

3 kommenttia:

 1. Hyvän tuuheilta näyttävät ruusupensaasi. Tätä sinun ruusu-blogiasi seuratessa meinaan innostua ruusuista aiempaa enemmän. :)

  VastaaPoista
 2. Pitääpä tehdä samanlainen katselukierros ruusunversojen talvehtimiseen!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. En tiedä kuinka paljon olet lukenut tätä Suomalaista ruusukirjaa, mutta siellä loppusivuilla on mukava luettelo, miten ruusut kukkivat, mikä vanhoihin versoihin ja mikä uusiin. Ja muutakin mukavaa tietoa taulukoissa. Tosin jokin tieto on jo vanhentunut, esim. vyöhykkeet.

   Poista

Olen iloinen kommenteista!