perjantai 18. elokuuta 2017

Terävänä!

Kesti sekin, että opin jotakin kamerastani. Sehän ei ota kuin 8 pikselin kuvia. Ilmankos tuo hämäryys, pehmeys ja epäselvyys häiritsi joissakin kuvissa ja varsinkin kun piti niitä painattaa. Kun käsikään ei ole enää  vakaa.

Jos kameroita lähtee liikkeistä hakemaan, niin eihän sellaisia enää löydä. Poikani ehdottikin, että osta kunnon kännykkä, niin saat siinä paremman kameran. No sen kuntoisuudesta en tiedä, halpa tuokin, mutta voi mikä kamera siinä on! Sehän on nyt yli 13 pikseliä. Terävyyttä riittää. Mutta onko se aina hyvä?

Laitan tähän muutamia äkikseltään otettuja kuvia.


Mutta.... Onko terävyys aina kaunista? Minulla oli vanha järjestelmäkamera Konika, johon kuului väliputki ja lähikuvalinssi. Sain sillä mielestäni kauneimmat kuvat. Se tarkensi vain sen oleellisen ja muu oli epäselvää, sumuista. Tosin siihen piti ostaa rulla. 

Nyt nuo edellä olevat kuvat ovat jokapuolelta teräviä. Tässä on vielä pari kuvaa vanhalla kamerallani. Niissäkin lähikuva on terävämpi ja tausta jää himmeämmäksi. Minusta ne ovat kauniita. Tietty pehmeys ja epätarkkuus on joskus herkkän nättiä. Vai mitä mieltä olette?
Tällainen laulu tuli mieleen....

Jukka Kuoppamäki - Kukkasen ValtaEi kommentteja:

Lähetä kommentti

Olen iloinen kommenteista!