lauantai 12. heinäkuuta 2014

Lisää ruusuja 11.7

Miten jännittävää on ollut seurata uusien ruusujen aukeamista! Tässä lisää:

Kaarinalta saamani ruusu, joka ei ole tavallinen villiruusu. Sen varsissa ei ole yhtään piikkiä, mutta lehdykän alla on.

Nähtävästi ystäväni ruusu on juuri sellainen villiruusu (Karjalan tai venäjän), jota on käytetty alkurunkona jalostetumman ruusun kanssa. Sitten tämä jalostettu ruusu on menehtynyt ja runkoruusu on jäänyt jäljelle.
Darts Defender eli Keijunruusu

Keijunruusun äiti eli nukkeruusu

Luulemani Sonja-Maria, joka ehkä sittenkin on Valamonruusu

Torniolaaksonruusu, jonka kukinta on aika pieni kuten on vielä pensaskin.

Valamonruusut ovat pihan komistus, parimetrisiä ja kukkia palavan paljon

Viljaminruusu, vaikka onkin vielä pieni ja matala, kukkii valtoimenaan.

6 kommenttia:

 1. Upeita ruusuja. Minun Valamonruusuni on kyllä nyt surkeassa kunnossa. Lehdet ruskettuvat ja kukkia ei juuri näy.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hm...olin vastaavinani, mutta mihin lie häipyi. Siis minulla edelliskesän valamo oli surkea ja itikoitten valtaama, joten odotahan ensi kesää. Älä suutu sille!

   Poista
 2. Ompa sinulla upeaa kukintaa siellä. Minun ruusut ovat niin kärsineet kirvojen kourissa. Viljamissa minullakin muutamia kukkia. Apteekkarin ruusu on säästynyt härmältä ja odotan nuppujen aukeamista.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kirvoja on minullakin, jokaisessa uuden oksan päässä, joten olen päivittäin kulkenut toluvesi-suihkeen kanssa. On toiminut, paitsi ihan uudet lehdet kärsivät.

   Poista
 3. On ihana kesä ruusujen kukkia ja meidän niistä nauttia Kirvoista on kyllä kiusaa ja jokin tauti ruskistaa muutamien pimpinellaruusujen lehtiä. Wiljamin-ja juhannusruusun kävi meillä niin, mutta ehtivät ne kukkia ennen. Ei tule niihin sitä kaunista ruskaa nyt. Valamonruusut ovat upeita, kun ovat isoja pensaita jo. Minetti on avannut kukkansa, ukkossateita luvataan ja niitä se ei kestä...Taitaisi olla se perunanviljely helpompaa...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi noita vaivoja, mutta toinen kesä sitten antavat toisella lailla. Minetten päälle olen joskus laittanut päivänvarjon. Sekin auttaa. Nyt huomasin, että tammi on taivuttanut oksansa Minetten päälle ja toivon sen suojaavan sitä pahimmalta sateelta. Sekin auttaa, kun rapsuttaa nupun päältä ne ruskeat kukkalehdet pois. Nuppu voi melkein kädessä ryöpsähtää auki.

   Poista

Olen iloinen kommenteista!