maanantai 5. tammikuuta 2015

Uusi pohjoismainen ruusukirja!

Joulupukki tiesi rakkauteni ruusuihin ja toi minulle tällaisen kauniin kirjan.  Valitettavasti ja onneksi se tuli minulle uusimpana eli ruotsinkielisenä versiona, joten sen kera voin paneutua myös tähän kieleen, ei pääse unohtumaan. Luin kylläkin, että helmikuussa tämä kirja ilmestyy myös suomeksi.


Leif Blomqvist on sen kirjoittanut ja ainakin osaksi kuvittanutkin. Tapasin vuosi sitten kesällä erään miehen Oulujoen taimistolla valokuvaamassa ruusuja. Kun ääneen ihailin siinä ruusupensaita, hänkin yhtyi siihen. Sain tietää, että hän ottaa kuvia uuteen pohjoismaiseen ruusukirjaan, joten jäin odottamaan tätä kirjaa. Kiitos Joulupukille!!

Luinkin sitten kirjan etusivuilta, että hän tai joku hänen 'asistenttinsa' on vieraillut Oulujoen taimistolla. Tosin kirjassa on myös muiden ottamia valokuvia ruusuista kuten mm. Pirjo Raution kuvia. Kirjassa on vähän erilainen jaotus ruusuista ja hyvät, lyhyet selostukset kulloisenkin ruusulajin historiasta, ominaisuuksista, kukkimisesta, tuoksusta, hoidosta, käytöstä ja kestävyydestä (ilmoitettu Ruotsin ja Suomen vyöhykkeet).  Ja etusivuilla on yleisesti kirjoitettu istutuksesta ja ruusun tuholaisista. Ytimekäs tietokirja ruusuista ja kauniit, selvät valokuvat! Ilahduttavaa oli se, että mukana on myös uusimmat ruusulajit, joita on onnistuneesti kehitelty Suomessakin. 

Suosittelen! Eikä ole kovin kalliskaan.

2 kommenttia:

  1. Kuulostaa hyvältä kirjalta, kunhan suomeksi tulee niin voisi hankkiakin!

    VastaaPoista
  2. Tuo täytyykin hankkia. Taidan kuitenkin odottaa sitä suomenkielistä versiota, kun ruotsinkieleni on ihan ruosteessa vähäisen käytön vuoksi. Tekijä(t) ovat ainakin ruusutietouden kärkikastia. Kiitos vinkistä!

    VastaaPoista

Olen iloinen kommenteista!