sunnuntai 22. tammikuuta 2017

Purppuransamettinen Alain Blanchard-ruusu

Jos minä saan tämän  ruusun kasvamaan pihallani, niin myönnän kyllä itselleni, että todella olen ruusumuori enkä enää pelkkä kahvilanpitäjä ruusumuorina! Niin uskomattoman kaunis on tämä ruusu. Rosa 'Alain Blanchard'


Eikä ihme! Tämä ruusu on ranskalaisen ruusumaailman isän Jean Pierre Vibertin jalostama vuodelta 1830 tai 1839. Löysin kaksi erilaista tietoa, mutta nämä vuosiluvut eivät ehkä niin tärkeitä. Tässä ei opetella historiaa, vaan luodaan ranskalaista ruususalonkia. Kerroin Vibertistä Minette-ruusun yhteydessä  tällä sivulla. Ylhäällä olevan kuvan lainasin tältä mukavalta englantilaisella sivustolta. Sivustolla on pitkä lista ruusuista, kirjallisuudesta, taiteesta, jopa ruusupostimerkeistä, nähtävästi yksittäisen henkilön sivu. 

Saas nähdä, milloin voisin ottaa itse omasta ruusustani kuvia! Alhaalla oleva kuva Oulujoen Taimistolta, missä Matti Kulju suositteli sitä yrittämään. Kuvat voivat olla hyvinkin toisistaan poikkeavia väritykseltään, sillä otos riippuu sen hetken valosta.


Tämän ruusun on todettu viihtyvän vyöhykkeellä I-III (suluissa IV). Minulla vyöyke V, Uhmaan ilmastoa ja Suomen säitä. Luotan, että ensi kesä on pitkästä aikaa lämmin ja aurinkoinen. Kolmas kerta toden sanoo, puhuu optimisti. Ei kaksi ilman kolmatta, sanoo pessimisti.

Istutan tämän matalan ruusun tuohon kiviaidan päähän niin että se saa valoa mahdollisimman paljon. Kiviaita on lämmin, tukee ja suojelee sitä. Kuitenkin se näkyy jo tielleni kutsuvasti ja salaperäisesti. Eli asetab sen edellisen postauksen kuvan pöllön taakse. Kiviaidasta saan tukea sen talvipeittoonkin. Mutta tiedän, kaivaa sille kuoppa ja täyttää se hyvällä maalla, voi olla ongelma. Voinhan tökätä valtavan suureen kiveen. Katsotaan...

Näin rakentelen mielessäni ja ajatuksissani taas jatkoa ruusutarhalle. Kaikki lähtee ideasta, unelmasta ja rakentuu ajattelun voimalla. Kun sitä tässä kevättalven hehkuttelen, niin onhan jotakin synnyttävä.

Tästä ruususta voisi sanoa, että se on AATELINEN!!

Olisikohan tämä musiikki omistettu itse Napoleonille? 
Perään soi muuten Händelin Sarabande, joka on uskomattoman kaunis!!

2 kommenttia:

  1. Tuo Alain B on yksi uusista ranskalaisista, jonka istutin viime kesänä. Tulehan taas piipahtamaan täällä, kun kasvukausi käynnistyy. Toivottavasti on jotain katseltavaakin :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No varmasti tulen! Kiitos kutsusta! Onhan jännittävää nähdä miten ruususi ovat nukkuneet. Sinulla on paljon noita jalompia ruusuja.

      Poista

Olen iloinen kommenteista!