tiistai 31. tammikuuta 2017

Väriterapiahaaste kaikille lukijoilleni - mustavalkoinen

Kevättä odotellessa voisimme käydä läpi eräänlaisen väriterapian helmikuun aikana.

Haluaisin haastaa siihen kaikki lukijani omilla sivuillansa yhdellä tai useammalla kuvalla. Jokainen voi tietenkin laittaa värejä omaan tahtiin ja kertoa, miten ne vaikuttaa. 

Viimeisenä päivänä tammikuuta aloitan mustavalkoisella. Kerro mikä sinua kiehtoo mustavalkoisesta tai sellaisista pidät. Ei pengota kauheasti vanhoja ihania kuvia, niitä voi bongata kameralla ihan ympäristöstä. Tietenkin sitten ne ihanat kukat...

Mustavalkoinen on pirteä yhdistelmä. Mutta mustavalkoinen asenne on kauhea! Joskus vain on valittava kuitenkin joko-tai.

Tammikuun luonto on aika mustavalkoista.


Olen aina harrastanut mustavalkoisia valokuvia. Otin niitä paljon lapsista kun he olivat pieniä. Vanhoina aikoina oltiin tietoisia siitä, että värikuvat eivät kestä väreissään, haalistuvat. Nyt varmaan tilanne on toinen.
Pidän myös tussitöistä, kuten tuossa keskellä. Mieheni mielipaita oli marimekon valkomustaraidallinen.

   
En itse vaatteena pidä mustavalkoisesta. Tosin tällainen huivi tuli kerran kaupasta mukaani. Siinä on ruusuja. En tiedä pidänkö tuosta lahjaksi saamastani seepraviltistä. Se ei oikein sovi huusholliini, mikä on ruskea pääväriltään. 

  

Teollinen maailma on aika mustavalkoista. Kaikki koneet ovat joko valkoisia tai mustia. Ja tiedän, että monien koti on joko melkeinpä valkoinen tai mustavalkoinen. En ole koskaan siihen linjaan mennyt. Valkoinen luo kuitenkin valoa.


Yksi asuste, josta pidän. Se on aikoinani Barcelonasta ostamani iso kassi. Se on tyylikäs. Ja se on muistona yhdestä Euroopan lempikaupungeistani.


Ja onhan minulla mustavalkoinen kissa, Majuri!


Marimekko suosii mustavalkoista. Tässä linkissä siitä mainos ja kaunista viulumusiikkia:
In the Mood for Love - Shigeru Umebayashi

Ps, Jälleen Ruusa-kissa tuli syliini tapittamaan tietokonetta, kuten usein tekee, kun kuulee kaunista musiikkia.

2 kommenttia:

  1. Musta on suomalaisten juhlaväri, sanotaan. Minulle se on hautajaisia - no juhlaahan sekin tavallaan on. Tykkään enempi karjalaisten sanasta muistelukset. Valkoinen onkin ihan toinen juttu. Se mielletään usein puhtauteen ja valoon. Musta ja valkoinen eivät koskaan riitele, koska kumpikin sopii kaiken kanssa. Keskenäänkin ovat sopuisa pari.

    Puutarhassa valkoiset kukat kirkastavat kaikki ympärillään olevat värit. Vuokkoja odotellessa... mukavaa viinkon jatkoa!

    VastaaPoista
  2. Kiva idea! Taidan napata käsiteltäväksi, mutta en sentään tänään enkä huomenna.
    Tykkään kovasti väreistä. Vaatetuksessa huomaan suosivani mustaa ihan käytännön syistä; kun pysyy tietyssä värimaailmassa, on aina jotain siistiä päälle laitettavaa. Ja mustaa on helppo somistaa muilla väreillä.

    VastaaPoista

Olen iloinen kommenteista!