sunnuntai 8. huhtikuuta 2012

Taikajuomia

Minä rakastan vettä! Joka ikinen kerta, kun täytän lasini tai kannuni, otan sen käsiini kiitän sitä. Saan nauttia maailman parhaimmasta vedestä! Täällä se ainakin on hyvää, jääkautisten soraharjujen suodattamaa pohjavettä.

Kannun täytän sen vuoksi, että se kannussa hapettunut vesi on paljon pehmeämpää juoda ja sanovat että terveellisempääkin. Eikä juomaveden pidäkään olla kylmää. Minun mielestäni. Minulla on myös aivan erityinen kannu, sillä se on ’siunattu’, ystävältäni lahja. Pohjaan on koverrettu kaunis veden symboli, kylkeen enkeli ja kannun suussa lukee ’Ilo, Valo, Rakkaus’. Voiko siis vesi sen paremmassa paikassa olla ja valmiina palvelemaan kiitollista juojaa?! Lisäksi siinä on mukana magneettipuikko, jolla pyöräytän muutaman kerran vettä. Sanovat, että sen koostumus pehmenee ja paranee. Ja kuinka paljon vesi paraneekaan kiitollisuuden saattamana. Kumma juttu, en kovinkaan usein pese kannua, vaan lisään vain vanhaan veteen uutta, enkä ole nähnyt sen limottuvan ollenkaan pohjasta, niin kuin tavallisesti vesi astiassa tekee.

Toinen taikajuoma minulla on sitten sinisessä pullossa. Ystäväni sen oli jostakin lukenut ja jakeli niitä sinisiä pulloja lahjaksi. Oli kirpputorilta niitä keräillyt. Puhdas pullo täytetään vedellä ja se asetetaan auringonpaisteeseen keräämään auringon salaperäistä energiaa. Sitten sitä juodaan. Se ehkä maistuu pikkuisen erilaiselta, ainakin siinä auringon lämmön samettinen pehmeys.
 
No kolmas taikajuoma on tietenkin pakurikääpäjuoma. Tämän otan aamulla. Keittelen pakurikäävän palasia silloin tällöin sen varttitunnin vedessä, siilaan ja säilytän pienessä pullossa jääkaapissa. Sitä sitten vähän sekoitan tuon ’siunatun’ veden sekaan. Ei se pahalta maistu, kauniin ruskeaa. Olen sitä nyt kohta vuoden verran käyttänyt. Ainakin olen huomannut, että kynnet ovat vahvemmat kuin ennen.

Neljäs taikajuoma on sitten iltajuomaksi mukava. Se on ruusujuoma. Tilasin kolmenlaista ruusuenergia-tippapulloa Ruusupuusta. Yksi oli Peace-ruusutipat, jonka vein lohdutukseksi serkulleni hänen isänsä kuoleman vuoksi ja joka kärsi unettomuudesta. Kerrottiin että nämä tipat auttavat rentoutukseen ja rauhoittavat sisäistä taistelua hyvään uneen. Toista pulloa, Minette ruusuenergiatippoja olen käyttänyt iltaisin. Tippakin riittää, mutta olen ahminut toisenkin tipan veteen sekoittaen. Minette auttaa eheyttämiseen, vanhasta irtipääsemiseen ja avautumiselle uuteen elämää. Sitä olen tarvinnut. Kesän tullen taidan sitten ottaa kaveriksi edelliseen Juhannusruusutipat, jotka auttavat onnistumista, tuovat iloa, avoimuutta ja lämpöä ihmissuhteisiin, hengen ja kehon tasapainoa ja sisäistä iloa…’ei minulta mitään puutu’.On vielä viideskin taikajuoma jota käytän. Teen FitLine - pulverista jugurttia punaiseen maitoon erityisessä lämpöastiassa. Jugurtissa pitäisi olla kaikki mahdolliset hyvät bakteerit vatsan tasapainoiselle toiminnalle. Tätä paksua hyvältä maistuvaa jugurttia nautin desilitran aamuisin.

Nämä ovat niitä taikajuomia, lisäravinteita, oheistuotteita kaiken muun juominkisen lisäksi. Joku voisi torjua ne tosiaan taikajuomina. Mutta minä luotan niiden kykyyn terveyden ja henkisen tasapainon säilymisessä.

En ole siinä laboratoriokoekani, joten en tiedä, miten ne tehoaa. Voisi ajatella niin, että miten sairas ja masentunut olisinkaan ilman niitä.


Ps. Kahvilassani en aio tarjoilla pullojuomia, en minkäänlaisia. Mutta tarjoan ilmaiseksi tätä maailman parasta vettä. Ja voihan olla että jonkinlaisen taikajuomankin siihen mukaan keksin. Mutta siitä en kerro vielä.

1 kommentti:

  1. Vesi tulee ihan kielelle... Mukavaa pääsiäisen jatkoa sinulle!

    T. Sari Puumulista

    VastaaPoista

Olen iloinen kommenteista!