lauantai 28. huhtikuuta 2012

Seraphine Louis, ruusutarhani 'muusa'

Viime kesänä minulla oli taideihastukseni tässä. Tämän kesän taideihastukseni on Seraphine Louis. Hänen maalauksensa on uskomattoman kaunis ja energinen. Lainasin kuvan tuolta The Freeman Project sivulta, jossa esitellään muitakin 'sunnuntaimaalareita'.

Tämä kuva ei vain millään muotoa halunnut tulla tähän pystypäin. 
Tuossa on nyt jotain taikaa, kun kuva tahtoo 'maata'. Ehkä minun puutarhanikin on vielä vähän makuuasennossa, kovin korkealle se ei vielä kurota.

Tässä Seraphinestä vähän lisääkin ja suomenkielellä.

Taiteilija itse maalasi ensin salaa illan hämyissä päivät siivoten muiden huusholleja. Häntä pidettiin vähän yksinkertaisena. Ilman oppia, ilman malleja, ilman tekniikkoja hänen luovuutensa sykki suoraan hänen sydämensä ja sielunsa ytimestä. Ihan vahingossa saksalainen taidekauppias huomasi hänen harrastuksensa ja toi hänet julki maailmalle. Valitettavasti Seraphinen hermot eivät kestäneet sitä julkisuutta ja viimeiset vuodet hän eli mielisairaalassa.

Mutta minä itkin melkein koko elokuvan ajan, minkä näin hänen elämästään TV:ssä. Luova voima vaikuttaa nyt juuri syvimmin minuun.

Tässä lisää Seraphinen töitä musiikin kera! Kaunista!

2 kommenttia:

  1. On niitä mielenkiintoisia ihmiskohtaloita! Katselin hänen maalauksiaan ja ne viehättävät minuakin. Tuo puu on todella kauniimpi tuolleen vaakatasossa.

    VastaaPoista
  2. Mielenkiintoinen blogi! Jännä maalaus, tv-ohjelma jäi minulta valitettavasti näkemättä.

    VastaaPoista

Olen iloinen kommenteista!