maanantai 26. toukokuuta 2014

Ennen näkemätöntä!

Johan on kevät! Ensin kylmää, sitten hellekausi ja lämpötilan pudotus yhtäkkiä 20 astetta alaspäin!

Koivu kukkii aivan kamalasti. Niitä norkkoja riittää nyt tuulen ja sateen jälkeen pihan peitolta. Ehkä parempi näin, sillä se siitepöly sotkee joka paikan. Mutta en ole koskaan ennen joutunut niitä haravoimaan kuin koivun lehtiä ikään. Olin minä ihmeissäni. Pari kottikärryllistä kannoin kompostiin. Tykkääköhän komposti niistä?Kävin metsäretkellä etsimässä huhtasieniä, minkä sellaisen löysin jo omalta pihaltani. Ajattelin että sielläkin, vanhojen raitojen juurella, kuten kerran löysin. En löytänyt ainuttakaan. Mutta naapurin pihalla näin tällaisen ilmestyksen:


Jee!! Milloinkahan pääsen lähimetsiin safariajelulle?


Tämän olen nähnyt sitten ennenkin, mutta taas tuli aikavoitto. Yleensä täällä kukkii omenapuu juhannuksen aikaan. Mikä juhannus nyt on? Maailma on kyllä sekaisin. Onkohan ne Maan navat vähän keikahdelleet?

Ja arvatkaa, kuinka paljon kukkia tuleekaan kärhöön nimeltänsä White Swan?

Se tykkäsi kovasti liiterin lämpimästä seinästä ja vanhasta joustinpatjan rautaosasta.

Hyvää kesää! toivoo Metsätonttu

1 kommentti:

  1. Olisikohan ollut kolme vuotta sitten, kun kotikoivumme tuotti aivan tajuttoman määrän noita norkkoja. Joka päivä piti haravoida pihasta niitä ämpäreittäin kompostiin. Sinne kuitenkin upposivat. Nyt kotikoivumme on jo vainaa, joten ongelmaa ei meidän pihassamme enää ole.

    VastaaPoista

Olen iloinen kommenteista!