keskiviikko 14. toukokuuta 2014

Onnentupa

Kuka tietää mikä tai mitä on 'Onnentupa'? Netistä löytyi niitä jos minkäkilaisia; ravintolaa, lastentarhaa, hoitokotia ja kahvilakin esimerkiksi.

Minulle Onnentupa on satukirja. Pienille oppilailleni luin ja luetutin suomalaista  Martti Haavion satukirjaa 'Onnentupa', jossa kerrottiin Kissa Kirnauksesta ja Porjas Urheasta jne. Kirjan juoni oli etsiä kaunis ja kova äänisin laulaja. Kukkohan se oli. Tässä kirjassa kerrottiin myös sadusta 'Onnentupa', mutta siitä en paljoa muista.

Mutta... kun minulla on ruusu nimeltä Onni, halusin rakentaa sille ehdottomasti Onnentuvan. Olen suunnitellut sitä jo parin vuoden ajan. Ehkä ajatus lähti alkujaan siitä, kun eräs ruusuihminen näki, miten olin tukenut heppasilla muovijutuilla onnenruusuni. Hän nauroi ja sanoi: - Odotapas kun tuo ruusu kasvaa, niin nuo eivät tue mitään.

Minä siihen puolustauduin: - No odotahan. Minulla on vahvoja heinäseipäitä.

Nyt olen ystäväni avustamana rakentanut niistä heinäseipäistä onnenruusulle kunnon tuen. Junttasin maahan pesässä poltetut heinäseipään päät (eivät laho niin helposti) ja sahasin lahjoituksena saamiani harmaantuneit laudanpätkiä siihen ikkunoiksi. Siis minä kuvittelen, että ruusuni kurkistelee noista ikkunoista hyvinkin iloisena vielä korkeutta kasvaessaan. Tietenkin se pursuilee seinien lävitse sieltä täältä ja on tarkoituskin. Itse tykkään, että tuo tupa on ihan söpö. 

Kauniin harmaja tupa!

Siitä on ruusun mukava kurkistella pihan tapahtumia. Toivon että se hassuudessaan on myös tukeva.


Eihän se ihan yhtä tiivis ja jämerä ole kuin Porsas Urhean valmistama, mutta eiköhän se muutaman vuoden kestä.

Tähän sopinee 'humppa-humppa-hei!

1 kommentti:

  1. Nyt vasta huomasin tuon kesäkahvilan. Pitänee poiketa, kun ajamme Kokkolasta Ouluun.

    VastaaPoista

Olen iloinen kommenteista!