lauantai 18. heinäkuuta 2015

Arno Kasvi pelasti kauniin ruusulajin kaatopaikalta!

Ihastuttava uusi tuttavuus tämän kesän ruusulajeissani on Arnonruusu.

Pienen taimen istutin ihan omalle paikalleen nimeltään Arnonruusu. Se on nähtävästi metsäruusun mutantti eli muunnos. Sillä on ruusunlehtiä kuitenkin enemmän kuin viisi, voisi sanoa tuplaten enemmän. Ja tuo pieni pensaanalku on ihan täynnä kukkia. Ei edes kärsäkäs ole löytänyt sen kimppuun vielä. Siis hyvin ahkera kukkija ja  uskomattoman kaunis ruusu!Olen ihastunut löytöruusuihin. Ne ovat hyvin kiitollisia ruusuja, helppoa onnistua niiden kanssa, koska ne ovat löytäneet oman sitkeyden kasvaakseen pohjoisissa olosuhteissa. Jospa ne olisivat oppineet torjumaan tuholaisiaankin. Ja niiden moninaisuus on erittäin mielenkiintoista.

Tämä löytöruusu sai nimekseen Arno löytäjän mukaan. Yleensähän löytöruusut ovat paikkakunnan mukaan, mutta kaatopaikan paikka ei ehkä ole mikään mukava nimi. Kuvitella Raahen Kaatopaikkaruusu? 

Arno Kasvi on maan kuulu biologi.  Kun kerron kahvilavierailleni tästä ruususta, yleensä Arno Kasvi on heille tuttu. Tosin itse en ole nähnyt häntä TV:ssä, enkä lehdissäkään. Tässä on Kalevan haastattelu lupsakkaan oloisesta kasvitieteilijästä ja jo eläkkeelle siirtyneestä ylipuutarhuri Arno Kasvista.

Näyttää siltä, että Arno eli Aarno on pelastanut ruusun, joka positiivisuudellaan kuvaa myös hänen luonnettaan. Kiitos Arnolle tästä ruususta!  

5 kommenttia:

 1. Kaunis ja jotenkin koruttoma yksinkertane.

  VastaaPoista
 2. Hyvä että noin kaunis ruusu pelastui kaatopaikalta ja nyt sitä saa ihailla muutkin kuin lokit ja varikset.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllähän tämä ruusujen 'löytäminen' on ihan Suomen Ruususeuran ansiota, kun tällaisen prosessin on joskus käynnistänyt.

   Poista
 3. Kaunis ruusu ja ansaitsee nimensä, kuten myös Arno ruusunsa.
  Aikanaan Arno esiintyi telkussa puutarhaohjelmassa. Hänen juttujaan oli kiva seurata, sillä hänellä on hyvä ulosanti. Pidin myös hänen erinomaisista ja usein varsin käytännöllisistä vinkeistään.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Harmi, kun en ole seurannut hänen ohjelmiaan. Ehkä 'aikoinaan' en ehtinyt kiinnostua vielä puutarhan hoidosta. Yhteen väliin selkäni oli niin kipeä, että jätin puutarhahoidon (aikoinaan oli iso vihannesmaa). Sittemmin selka parani itämaisella tanssilla ja joogalla. Nyt sitä hoitaa sitten puutarha.

   Poista

Olen iloinen kommenteista!