tiistai 11. elokuuta 2015

Orgiat ritausmaruusun kukassa

Olipas outo ja mielenkiintoinen tapaus Ritausmaruusun kukassa! Minulla sattui olemaan jopa kamera mukana, joten tapahtuma tuli ikuistettuakin.

Kyseessä on kovakuoriainen nimeltään viherkukkajäärä (katsoin luontokirjasta). Eikä vain yhdestä, vaan kolmen yhteisestä nautintohetkestä. Kuvat kertonevat tapahtumasta. En ennen moiseen ole törmännyt.

Ps. Jatkan vähän tätä kovakuoriaisten juhlaa kukilla. Ihan mielenkiintoinen aihe sekin. Tämä viherkukkajäärä kuuluu sarvijäärien heimoon eli hapsenkakkiaisiin. Niistä tutuin varmaan sarvijaakko ja suutari, jotka ovat puun tuholaisia. Kukkajääristä en niinkään tiedä. Ei ne ainakaan kukkia vaurioita, nautiskelevat vain mettä. 

Pari päivää aikaisemmin kuvasin nelivyöjäärän, joka sekin kuuluu kukkajääriin.


Puutarha tarjoaa monipuolisen näkymän, kuka mistäkin on kiinnostunut.

3 kommenttia:

 1. Hienot kuvat! Kaunis ruusu! Enpä ole nähnytkään jääriä ennen:)

  VastaaPoista
 2. Ui miten ihanan värinen tuo ensimmäinen hempeä ruusu! Mutta kamalat ötökät sen kimpussa!! =(

  Jäärä puree ja kovaa, jos se jää vaikkapa puuhommissa iholle... auts auts...

  Mutta tosiaan, vaaleanpunaiseen ruusuusi aivan hurmaantuu... =)

  Kuinka monta eri ruusulajia siulla onkaan?

  Olet onnentyttö. =)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä, olen onnentyttö monessa suhteessa, uskon että sinäkin olet. Ritausmaan moni on hurmaantunut. Minulla se on vielä aika pieni, mutta voimallinen. Nuo kukkajäärät eivät ole ruusulle vahingollisia, käyvät vain mettä imemässä ja lempimässä.
   Una, jos tämän huomaat, niin mielelläni käyttäisin sinun runoasi ihan tuosta profiilistasi. Se on niin iskevä. Siis ottaisin sen nimese kera mukaan Viikon kuvaan. Saanko?

   Poista

Olen iloinen kommenteista!