keskiviikko 5. syyskuuta 2012

Diana-asteroidin vaikutusNyt haluan vähän tutkia, päätellä, ihmetellä ja ottaa tietoa vastaan mielikuvilla ja huumorilla, hui hai!

Ei elämän tarvitse olla vakavaa. Ei Luoja pahastu, jos ihminen leikkii. Olen vieläkin sillä kannalla, että Homo sapiens (ajatteleva ihminen) oli virhetikki. Sen pitäisi olla Homo ludens (leikkivä ihminen). Turha muuten luullakaan, että ihminen olisi usein niin järkevän ajatteleva edes. Ajatuksetkin ovat usein vain mielikuvia, eikä ihminen edes sitä huomaa, totena pitää. Sapiens on vain niin kärsivä, sillä nuo ajatuksen mielikuvat vievät usein epäilyyn ja murheeseen. Ludens voisi löytää sen positiivisemman puolen elämästä. Anteeksi pyydän astrologialta, jos vedän sitä mukaan tähän.

Olen joskus vuosia sitten saanut itselleni ’Iris-tulkinnan’, jossa nimenomaan tulkitaan asteroidien kautta henkilön taipumuksia. Siellä mukana on myös Diana-asteroidi, joka on saanut nimensä roomalaisen metsästyksen jumalattaren mukaan (kreikkalaisilla Artemis-jumalatar) ja joka liitetään myös Kuuhun. Diana ei ole varsinaisesti sosiaalinen tyyppi, vaan kamusi metsiä ja vuoria mieluummin yksin ja ammuskeli nuoliaan. 

Astrologisella kartalla Diana tuo esiin toisenlaisen tunteellisen tavan toimia kuin Kuu (johon sisältyy haavoittuneisuus, loukkaantuminen, lapsenomainen herkkyys, torjuminen, salamyhkäisyys, sulkeutuminen). Dianan energia on herkkää, mutta korutonta, jopa yliherkkää, jolloin hän laittaa suojarajat ympärilleen. Siksi Diana voi vaikuttaa kylmältä ja kovalta, mutta tarkoitus on vain suojella ja pitää huolta itsestään. Vaikka hän on rohkea, pelkoreaktiot voivat saada hänet pakenemaan ’vuorille’ tai sitten hyökkäämään. ’Iso vihainen ääni’ pelästyttää Dianan. Hänen perusluonteeseensa kuuluu riippumattomuus ja itsenäisyys ja tarvitsee paljon aikaa itselleen ja sielunsa tilan hoitamiseen. Jotenkin tämä kaikki muistuttaa metsäkaurista. Ja minuakin.

Olen joskus tutkinut ’jumalattarien symboliikkaa’ ja löytänyt itsestäni hyvin paljon noita dianamaisia naiseuden tai poikamaisia piirteitä. Tykkään riippumattomuudesta ja nautin yksin kulkea, niin maailmalla kuin luonnossakin. Mutta…sekin vain yksi osa persoonaani.

Minulla on Diana-asteroidi on nimittäin Vaa’an merkissä ja siinä korostuvat ystävyyssuhteet ja yhteydet. Olen ihmisrakas yhtä lailla kuin sitten kaipaan erakkomaisuuttakin, myönnän. Vaaka-merkkisenä Diana on hyvin kollektiivinen eli yhteisöllinen ja toimii mielellään jonkinlaista yhteistä taakkaa kantavana. Ehkä ne metsästysnuolet minulla ovatkin sellaisia merkkejä, viestejä tai yhteydenottoja, joiden avulla voi ympäristöolosuhteita parantaa. Että tämmöinen Diana löytyy! Viestinviejän symboli on myös metsäkauriilla.

Diana on minulla huoneessa 10, uran ja elämäntarkoituksen alue, jossa se on melkein tarkassa yhtymässä työnakseliini. Astrologia kutsuu sitä 'valtatieksi'. Se tarkoittaa määrätietoisuutta ja päättäväisyyttä. Joskus on näinkin. Ja joskus voin jopa talloa muita huomaamattani innostuksen sokaisemana, kuten Diana tässä. Kuinka tuttua! Usein siis saan nenilleni. Mutta jos minua herätellään ajoissa, osaan myös perääntyä.

Diana-kuvioissa on myös sekstiili Plutoon ja antaa lahjat ’nähdä pimeässä’, sanovat. Haukan silmät löytää  etsimänsä eikä pelkää elämän pimeämpiäkään puolia. No jaa… Dianan kuvio Kuuhun luo sitä oikukasta energiaa, jolloin kipuilee haavojen kanssa ja jää niitä nuolemaan. Katastrofin aistivat antennit herkkänä ovat metsissä lymyävän Dianan päässä pystyssä ja näin säästyy pahimmalta. Diana voi olla tosi mukavuuden haluinen ja  laiskakin! Myönnän, osana itseänikin.

Nämä ovat aika hauskoja juttuja! Kun edellä kirjoitin metsäkauriista, joka usein kuvataan Dianan rinnalle, niin tämä kuuluu sarjassa ’puutarhani symboliikkaa’ ehdottomasti mukaan. Siksipä olen katsellut tämän hetken karttoja juuri Diana-vaikutukselta. Koko kesän on Diana kulkenut huoneissani 11 ja 12 ohittaen Rosa-asteroidin, Kheironin ja nousumerkkini Skorpionissa. Olen hoitanut itseäni ruusujen ja uuden elämänalueen kesäkahvilani kautta dianamaisella vaistonvaraisuudella. Näin voi sanoa. Nyt Diana on huoneessa yksi Jousimiehessä ja katselee elämää vähän laajemmasta näkövinkkelistä. Teenkin hyppyjä vähän sinne tänne ja virittelen joustani. Joskus talvella Diana tulee yhtymään Jupiterini kanssa ja silloin lyödään lukkoon monta juttua näillä Diana-energioilla. Olenhan oman elämäni haltija. Jukra vieköön!

Hyvin hedelmälliseltä vaikuttaa myös Dianan ja Junon (kreikkal.Hera) yhteinen taival tuolla taivaalla. Samoin tämäkin asteroidi on vaikuttanut kartallani voimaannuttavana tekijänä. Juno on vaatinut ottamaan vastuuta ja huomioimaan velvollisuuksia, mitkä hoitavat sekä ympäristöä että itseäni. Kun oma Junoni on vieläpä Oinaassa, nuo ’herhiläisen’ energiat ovat todella purkautuneet tänä kesänä kesäkahvilani ja puutarhani kautta.

Kyllä astrologia tietää!

Ruusutarha-karttaani vasten katsottuna Dianalla on ollut yhtymä Venukseen. Arvot ja kauneus esillä. Siellähän Diana on kodin huoneessa 4 ja Kaksosissa. Joten ruusutarhani ei ole yksinäisyyden tyyssija, vaan elämä siellä voi olla yhtä vilkasta ja seurallista kuin se kaksos-energialle on mahdollista. Niin tosi!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Olen iloinen kommenteista!