sunnuntai 2. syyskuuta 2012

Toisenlaista

Kahvilakauden jälkeen olen sitten viettänyt vähän toisenlaista elämää.


Olen ottanut osaa remontointiin maalaamalla ja siistimällä. Kerännyt syksyn satoa, kaikenlaista. Siistinyt pihaa. Miettinyt yrittäjäkurssiani ja opiskellut rumbita-askeleita. Jopa kesän viimeisessä tanssilavaillassa olen käynyt.

Ennen kaikkea olen rentoutunut ja nauttinut terassillani kesän viime lämmöstä ja lukenut. Kesän ehdottomiin suosikkeihini (ruusukirjojen ohessa) ovat nyt kuuluneet Hanna Tuurin kirjat ja Irlanti. Alan taas haaveilemaan matkasta...arvaa mihin?

Olen miettinyt tulevaa...

Moni asia kutkuttaa mielen sopukoita...
 
Kuvassa intianminttu, joka hienosti talvehti.


Siis puutarha kiinnostaa. Omakin aina enemmän ja enemmän. Suunnittelinkin ensi kesän kahvilaani siten, että otan yhden tarjoilupäivän siitä pois ja lisään sen puutarhanhoitooni. Mitäs minä puutarhakahvilalla teen, jos en ehdi hoitamaan puutarhaani siihen kuntoon, että joku toinenkin voisi nauttia siitä. 

Tämä kesä on ollut kohtaamisien ja tarinoiden kesä aitassani. Siellä on paljon istuttu ja 'raatattu' kahvia nauttien, sillä sade, harmaus ja sääsket rokottivat puutarhatunnelmasta hetkiä aika lailla. Ja puutarhani kaipaa vähän uusimista; vanhojen kukkapenkkien raavaamista pois ja perennoiden siirtoa muualle.

Mutta kaukokaipuu aina tulvahtaa jostakin esiin. Olen vähän miettinyt Englannin runsaita puutarhoja. Mutta Irlanti olisi ehkä mukavampi aloittaa. Vietinhän siellä 50-vuotispäiväni sitä jo kierrellen ja irlantilaisissa kodeissa yöpyen (Bed and breakfast-majoitukset olivat tosi hyviä). Jäi mieleen, että sinne voisi palata. Nyt se mieli on rikastunut irlantilaisilla puutarhoilla. Hm...Suomessakin olisi mukava kiertää yhden viikon verran.

Ja olen minä touhunnut pikku Ruusunnuppunikin kanssa metsässä retkeillen. Ja hoidellut noita suloystäviäni.


Hyvää syksyä kaikille!

Laitan tähän vielä Aila-ystäväni laulun Uskosta, toivosta ja rakkaudesta.

4 kommenttia:  1. Kiitos, Leila mukavista tuokioista
    Ruusukahvilassasi. - Amalia-

    VastaaPoista
  2. Ihania ystäviä sinulla ;-) Kesä mennä huristi kovaa vauhtia, niin moneen kertaan sen olen todennut. Meilläkin alkaa kasvien siirtohommat, osa viedään saunamökille ensi kesän terassin teon tieltä pois. Sinulla kivoja haaveita. Kauniita syyspäiviä toivotan.

    VastaaPoista

Olen iloinen kommenteista!