sunnuntai 9. syyskuuta 2012

Ruusutarhani laajenee

Ruusuilleni vähän surkean kesäkokemuksen jälkeen en suinkaan ole lannistunut. Ruusuja on tullut puutarhaani tuplaten lisää.

Kun ryhmäruusuista Europeasta ja Nina Weibullista sain hyvät kokemukset ja yritin tuplata niidenkin kasvun omaan pieneen hirsikehikkoonsa, sainkin tulla tyhjin käsin taimitarhasta. Vasta keväällä saan siihen uusia, samoja taimia lisää. Olen myös oppinut, että nuo kaksikot ovat väritykseltäänkin vähän erilaisia; Europea vanhemmuuteen lisää vaalea sävyä, kun taas Nina on kauttaaltaan samettisen tumman punainen. Kuten tässä kuvassa, vaikka en millään kameraan saa sitä oikeaa värisävyä. Kiitos heille kauneudesta ja runsaudesta!


Olen kiitollisena ottanut vastaan monenlaisia ruusuja; sekä ruukku- että pensasruusuja ja pyrkinyt tarkoin katsomaan niille oikeaa kasvupaikkaa.

Minulla on nyt 33 erilaista ruusupensasta kasvamassa. En halua niitä vielä nimetä, vasta keväällä, kun näen että ne todella ovat juurtuneet ja kasvattavat vartta. Sitten heitä esittelen ja kerron heidän tarinaansa. Osa taimista on kaivettu mitä ihmeellisimmistä salaisista puutarhoista, osa tuotu vanhoilta pihoilta ikänsä siellä kasvaneena, ja yhden taimenen alun olen kasvattanut ihan oksapahasesta. Sekin kauniin salaperäinen, vielä nimeämätön ruusu.

Kauniisti yritin niitä asetella uuteen maahansa, kauniisti kaivaa sopivaa tilaa ja kauniisti saatella kasvuun.
Tein niille jopa oman loitsun:

Kaivaudu peltoni pehmoon 

uusi ruusu kaunokainen.

Unohda vanha kotimaa

vastaanota tila vajaa.

Samoa syvälle juuresi

ime sen mineraalivesi

asetu iloksi ihanaan

luo suloasi puutarhaan.

Tuo luku 33 on muuten mestariluku, joten toivon niille kaikille hyvää kasvua! Ja katselinpas Rosa-asteroidia miten se sijaitsee nykyään syntymäkarttaani kohden.  Siellähän se on 11. huoneessa (erilaisuuden alueella) yhtymässä Kheironin kanssa Skorpionissa ikään kuin hoitamassa omaakin kasvuani. Nyt on Mars tulossa yhtymään Rosa-asterodin kanssa vähän samoihin aikoihin, kun toisaalla Rosa-asteroidi on ollut yhtymässä syntymäkarttani Marsiin. Outo ja vahvuutta ennakoiva sattuma!

1 kommentti:

  1. Varmasti ruususi kasvavat hyvin, kun noin suurella rakkaudella niitä vaalit.

    VastaaPoista

Olen iloinen kommenteista!