perjantai 2. marraskuuta 2012

Vierailu 'jättiläisen' puutarhassa, huh!


Vaikka asunkin jätinkirkon vieressä, en tarkoita näitä jättiläisten kivitarhoja. Eksyin Kasvien taide-kirjan opastamana sellaisille sivustoille netissä, etten voinut muuta kuin haukkoa henkeä. Tämä metsätonttu pujahti heti turvaan lähimmän pensaan taakse kurkistelemaan. Netissäkin kaikki tuntui suunnatomalta.

Voi hurja kuinka laajoja puutarhoja maailma on täynnä! Esimerkiksi tämä Kewin Puutarha, The Kew Garden, sijaitsee Thames-joen varrella ei kaukana Lontoosta, Kewin palatsin ympärillä. 250 vuotta vanha historia tällä puutarhalla ja on nähtävästi lajissaan maailman tunnetuin puutarha.

Taustalla kasvihuone. Kuva on Kew Garden nettisivustolta.

Yllä silmiinpistävä rakennus puutarhasta nimeltä Pagoda, valmistunut v. 1762, aikoinaan suurin kiinalainen rakennus Euroopassa. Sisätiloissa oli mm. 80 puusta veistettyä kullattua lohikäärmettä. Nyt se on yleisöltä kiinni restauroinnin vuoksi, mutta toimii yhä maamerkkinä puutarhassa.
Kewin puutarha avautui turisteille ja ihailijoille jo v. 1919. Alue on Unescon maailman perintöluettelossa.

Hohheijaa! Laitan muutamia linkkisivuja heille, joita tämä kiinnostaa.Näin voin itsekin myöhemmin palata tänne, kun on aikaa enemmän.

Wikipediassa oli suomenkielistä tekstiä Kewin Puutarhasta tässä.

Tästä karttakuvasta näkee koko tarhan laajuuden.

Shirley Sherwoodin Galleria kasvitaiteesta, maailman ensimmäinen galleria kasvien taiteelle perustettu v. 2008


Tämä tonttu väsyi jo tunnin sivujen selailemisen jälkeen tässä koneella oman pöydän ääressä. Huoks! Kyllä tuntui pieni koti ja oma pieni tarha kodikkaalta. Pieni on nättiä. En tiedä miten jaksaisin sulattaa tuollaista puutarhaa. Ehkä viikossa jotakin…

Tässä hiljainen kuvasarja puutarhan rakennuksista ja itse puutarhasta.

1 kommentti:

  1. Olipahan hienoja kuvia tällä philipilä..siinäpä sitä on meille yrittämistä. En yhtään ihmettele jos väsyit. Nuo suuret puutarhat ovat niin käsittämättömän kauniita ja henkeäsalpaavia. Hyvää pyhäinpäivää sinullekin!

    VastaaPoista

Olen iloinen kommenteista!