tiistai 26. helmikuuta 2013

Kuutamohiihto

Sain tiedoksi kyläläisiltä, että järjestävät yhteisen kuutamohiihdon eräälle laavulle makkaraa paistamaan ja kuuta ihailemaan.


No meninhän minä mukaan! Ilman muuta. Ei voisi sää olla sen parempi. Parin asteen pakkanen takasi ihanan luiston suksille. Tyyni tuuleton sää, jossa voisi kuulla pöllöjen huhuilun (ei kuulunut) ja upea luonnon katuvalo!! Yhdessä mäessä metsän varjoissa meinasi kyllä latu kadota suksien alta, mutta pystyssä pysyin.

Ajattelin tuota, että jos naiset tekevät talkoita, se usein on käsillä näpertämistä. Kun miehet tekevät talkoita, se on paljon näkyvämpää ja laajempaa. Ja he tarvitsevat siihen koneita!! Jälleen taas ihailin sitä valtavaa latuverkostoa, mikä löytyi pieneltä kylältä. Tiedän että kahdellakin miehellä on sellainen 'latukone'. Sillähän samalla 'surruuttellee' ja nauttii ulkoilusta ja ennen kaikkea siitä miehekkäästä tekemisestä, mistä tulee kaikille näkyvää tuotosta. Voi kiitos kylän hyvät miehet!

Ja toinen juttu on se ainainen mökkien rakentaminen. Lapsena minäkin innostuin poikien kanssa risumökkien rakentamisesta, mutta enemmän se oli sitten sitä jälkityötä, siloittelemista ja kaunistamista. Se on miehillä vahva vietti! Kuin myös naisilla se 'pesän somistaminen'. Mutta kuulin, että tuollakin alueella on jo kolme laavua ja joku mökkikin metsään rakennettu. Kuinkahan monta niitä löytyy täältä korvista? Aika monta!!! 

Opin tuolla nuotion äärellä, että on myynnissä sellaisia säärystimiä, jotka voi asettaa monojen päälle ja jalat pysyvät lämpiminä. En tiennyt sitä. Kuulin myös että potkukelkkaan saa sellaiset muovit sinne jalasten alle ja jopa huilaa. En tiennyt sitäkään. Ja modeemeistakin kuulin ihan uusia asioita. Kyllä kannattaa istahtaa joskus tulen ääreen!

Tuossa viereisessä kuvassa näkyy tummana sula paikka, aika iso lähde tuolla pellon vieressä.

Alla olevasta kuvasta löysin taas noita orbeja, joita jotkut kamerankäyttäjät aivan metsästävät. Siis tuossa kuvan oikeassa reunassa olevat pyörylät. Mielestäni ne voivat olla ihan vain lumihuurua tai kosteutta kameran linssissä, mutta mukavaa on kuvitella, että luonnon hengetkin siellä nauttivat meidän kanssa illasta ja vähän ehkä suojelevatkin ladulla kulkijoita.


Täysikuu ja A Malando!

2 kommenttia:

  1. Teillähän on ollut tunnelmallinen nuotioilta laavulla! Varmasti kaikki nauttivat tuollaisesta. Kuukin vielä!

    VastaaPoista
  2. Ompa tunnelmallista. Empä ole kokenut tuota, kuutamossa hiihtoa, ainakaan 50 vuoteen, mutta muista erään sellaisen. Kuutamo oli niin kirkas, että oli melkein kuin päivä. Yksinäni hiihtelin tuttua latua ja nautin.
    Henget teitä siellä suojeli, ihan oikeasti, ihana kuva.

    VastaaPoista

Olen iloinen kommenteista!