maanantai 11. helmikuuta 2013

Lisää käsityöruusuja!

Olen esitellyt blogissani kaiken maailman ruusuja taiteessa ja käsitöissä. Ja aina vain lisää löytyy.

Istanbulin basaarista löysin koruina taidokkaan siististi virkattuja ruusuja. Ostin korvakorut, joita en vielä ole edes pitänyt. Varmaan nekin jotakin ihan erityistä tilaisuutta ovat joskus koristamassa.


Tässä täytyy olla hyvin hieno lanka. Monenlaisia muitakin virkattuja ruusuja olen nähnyt ystävieni tekeminä.
Kaikki yhtä lailla kiehtovia ja omaperäisiä.

Eräältä kirpputorilta käteeni tarttui nämä ruusut, jotka ovat tehty lastuista, käsityönä tehtyjä nekin. Asetin ne seinälle isäni valokuvan yläpuolelle, ruusuja rakkaalle pelimanni-isälleni.


Sain ystävältäni joululahjaksi aivan ihmeellisen liinan. Kun nepparit laittaa keskeltä yhteen, siitäkin muodostuu ruusu. Kauniisti merkattuja herkkiä kukkien kuvia mukana. Kun tietäisin vain mitä tässä voisi pitää. Onko se jonkinlainen käsityöpussi? Vai rihkamapussi? Vai voiko siinä laittaa tarjolle jotakin, esim. ruusupullia? Joku neropatti tuonkin on oivaltanut ja keksinyt valmistaa.

Valotus narraa nyt värejä. Liina on vitivalkoinen, mutta huonossa valossa valokuvattuna keltainen.Kaunista tässäkin; Kaksi puuta, Juha Tapio

3 kommenttia:

 1. Olet sinä kyllä ruusu-ihminen ihan kokonaaan:) Tuo ruusuliina kävisi vaikkapa korisetyynyn koristeena. Minkähänlainen olisi ruusunterälehdillä koristeltuna???

  VastaaPoista
 2. Mielenkiintoinen liina ja todella kaunis ruusuna. Onko kamerassasi valkotasapaino asetukset? Jos löydät ne niin koeta keinovalo- tai loisteputkiasetusta sisätiloissa. Se poistaa tuota keltaisuutta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tosi on että en ole löytänyt vielä kaikkia kamerani mahdollisuuksia. Se käsitesanasto siinä kameran ohjelmistossa jo takkuilee.

   Mutta serkkuni juuri tänään kertoi, että kyllä tuohon 'liinaruusukkeeseen' laitetaan kauniisti esim. paperivuokaisia pullia tai muffinsseja tarjolle.

   Poista

Olen iloinen kommenteista!