keskiviikko 1. toukokuuta 2013

Glada Vappen!!!


Otin tämän kuvan tänä päivänä puutarhastani noin kello 15. Lumi tuli sulattamaan routaa maasta.

Aamulla paistoi aurinko mitä kauniimmin. Luvasta aurinkoa tähän päivään päätimme naapurin miesten kanssa lähteä vapunpäiväretkelle tuonne Viinapolulle varmistamaan retkireittiä ja merkitsemään se epävarmoista kohdista. Päästyämme Viinapolunristeykseen alkoi räntäsade.

Kun minä emäntänä olin pakannut repun täyteen herkkuja; tummaa leipää, silliä, munkkeja, kahvia termospulloon ja vähän maustettakin siihen, niin ei siinä auttanut kenenkään juosta kotiin, vaan etsimme suojaisen paikan kuusien alta ja aloimme murkinalle.

Kyllä siinä pikkuisen tarttee huumoria ja positiivista mieltä, kun lunta alkoi tulla taivaan täydeltä sulostuttamaan sitä kahvikupillista ja tarttumaan märästi vaatteisiin, sanon minä. Nauratti minua ja miehiäkin. En tiedä mitä oikein ajattelivat, mutta minusta se oli hauskaa. Jos metsän muuttolinnut sitä katselivat, niin varmaan päätään kallistelivat.

Kastuttiinhan me. Mutta työ oli kuitenkin tehty, varmistettu Viinapolku ja vähän raivattukin sitä. Takaisin paluu oli vähän hankalaa, kun polku oli lumen alla ilman jälkiä, mutta nauhoilla merkattuna päästiin tutulle metsätielle ja kotiin.

Sellaista juhlaa oli tämän vuoden 2013 vapunpäivä! 

Taistojen tiellä!

6 kommenttia:

 1. Hyvää Vappua meinasin käydä toivottelemassa ja mitäs näinkään. Talvi oli tullut sinne teille takaisin. Kyllä se lumi sulaa pian pois.
  Pääasia että teillä oli mukava retki :)

  VastaaPoista
 2. Sinulla on ollut hauska Vappu, tuo Raahen seudun lumisade ylitti uutiskynnyksen, juuri äsken siitä kuulin uutisissa. Meillä oli kevään lämpimin päivä.

  VastaaPoista
 3. Jestas sentään! Suomen suvi se on rikasta!

  VastaaPoista
 4. Täällä Helsingissä oli 14 astetta lämpöä, tuulista kylläkin. Puistot täynnä piknik-porukkaa ja muita juhlijoita. Kadut sulina, lunta voi olla ehkä jossakin auringolta piilossa olevassa paikassa.

  VastaaPoista
 5. Mitä ihmettä?! Sielläkö on vappuna tullut luntakin? :o Täällä ollaan nautittu auringosta mutta tuulee kyllä niin että välillä ikkunalasit heiluvat.

  VastaaPoista
 6. No voi mahdotonta! Kaikenlaista retkisäätä sitä pitääkin olla!

  VastaaPoista

Olen iloinen kommenteista!