torstai 30. toukokuuta 2013

Oikutteleva omenapuu!

Tuntuu muutenkin, että maailmankirjat ovat jälleen sekaisin, kun paahtava kesä on jo toukokuussa. Luontokin oikuttelee.

Ensin tuntui, että kevät ei tule ollenkaan. Kaikki kasvu oli jäljessä. Nyt on menty sellaista vauhtia, että moni kukinta on muutaman viikon edellä, kuten tuomen ja omenapuun.

Hurja kun omenapuunkin kukat lehahtivat auki aivan huomaamatta! Minulla on niitä vain kaksi, punakaneli ja pirja. Pirja on vielä pieni, eikä kukkinut vieläkään. Tosin naapurissa on tilanne samankaltainen. Siellä isompi pirja ei vielä kukkinut. Joten juoksin taas naapuriin oman omenapuun oksa mukanani ja naapurista sain toisen oksan tilalle.

Laitoin oksan nyt pulloon ja sidoin sen omenapuuhun. Voi ihme mikä pörinä siellä onkaan! Nyt on ainakin pölyttäjiä!

Pidetään paukkuja! 

Kuulin kyllä sellaisenkin jutun, että omenapuuta ei saisi istuttaa vanhan omenapuun paikalle. Miksiköhän?
Jos ei kerran mitään tauteja ole ollut? Loukkaantuuko uusi omenapuu siitä?Pirja
Keinosiemennystä tämäkin!

5 kommenttia:

 1. Omenapuun kukat ovat aivan ihania. Nyt tuntuukin, että kaikki kukkii yhtä aikaa, riittääköhän sitä kukintaa kesälle lainkaan.

  VastaaPoista
 2. Ihania kukkia. Minun omenapuuni eivät vielä ole kukkineet lainkaan. Ovat vasta kolmen vuoden ikäisiä.

  VastaaPoista
 3. Luin jostain, että omenapuun juuristo erittää maaperään jotain sellaista ainetta, joka estää toisen puun kasvua. Ikään kuin reviiri. Tämä aine säilyy maassa sen jälkeenkin, kun puu on kaadettu, mutta en tiedä, kuinka kauan.
  Tuo, että leikkaisi oksan ja vaihtaisi tilalle pölytyksen varmistamiseksi, oli hieno idea. Enpäs keksinyt moista, kun harmittelin yhden kauempana olevan puun pölytysongelmia!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pakko alkaa uskomaan!

   Mietinkin, kun puu on vielä niin pieni, se olisi helppo siirtää jonnekin. Paikka ei muutenkaan ole hyvä, kun lähemmin ajattelee.

   Poista
 4. Pistän tällaisen tiedotteen siitä Ultramarinin Puutarha-aiheisesta tapahtumasta, joka on nyt menellään. Näyttely on auki arkisin 14-18 ja la 9-15, osoite on Koulutie 6 (Vihreä rakennus kentän reunalla), Oulunsalo. Jospa sinulla ja ystävilläsi olisi mahdollista siellä piipahtaa. Olen siellä vaihtamassa muiden mukana taimia. Terveppä tuloa;)

  VastaaPoista

Olen iloinen kommenteista!