maanantai 8. helmikuuta 2016

Kanadalaisten ruusujen kasvatuskoe 3 - Hyvä kun huomasin!

Useat puutarhurit ympäri Suomen maan surevat lumen vähäisyyttä, jäätikköä ja sulaa pihaa puutarhoissaan. Ainakin ruusuihmiset. Miten ruusut selviävät tästä kaikesta? 

Minun pihallani on sentään vielä tällainen lumipeite. Tämä lauha  voi viedä senkin.


Tuossa kierrellessä huomasin sitten erään hankalan kohdan, jossa olisin tehnyt ajattelemattomuuksissani suuren virheen! Syksyllä nimittäin kaivoin kuoppaa jo valmiiksi köynnösruusu William Baffinille. Täytinkin sitä jo soralla, liiterinpohjalla, kompostilla ja tuhkalla yms. Onpas virhepaikka!!! Ajattelin, että tuossa sillä on lämmin. Varmaankin lämmin, mutta kuten kuvasta näkyy, katon reunalta tippuu vesi, ja se tulee suoraan tuohon ruusun valitulle paikalle. Toiseksi tuo nurkka on tosiaan lämmin ja jo nyt sulana. 

Herkät ruusunjuuret tuossa varmasti tuhoutuisivat!

Kaivoin tuon paikan miettien myös ruusuporttia tuohon viereen. Tuossa aitan ja vanhan navettarakennuksen väliin kun tulee mukava käytävä. Ja minulla on tarviketta porttiin; kaksi vanhaa sängyn vieteripohjaa, rautaputkia yms.

Eipä silti. Tuossa takana on ihan hyvä paikka, jossa olen kultapiiskuja tukenut. Siirrän ne muualle ja laitan siihen Baffinin. Takana seinällä on melkein köynnösruusuun yltävä valkokukkainen Rosa rubincola, joten hyvin sopivat yhteen. Aitan alta tuossa välissä kulkee salaojaputki. Mikä on hyvä!


Tässä toiselta päin kuvattuna, Navettaseinällä kasvaa kärhö ja jo huonosti riippuva pitkäoksainen Pohjantähti, joka tarvitsee todella sitä porttitukea. Saas nähdä mitä tulee...

 

Heppasta hommaa! Mutta teen parhaani.

2 kommenttia:

  1. Huh,oikein taas jännittää, mitä se tuo talvi on saanut aikaan. Olet niin oikeassa kun seurailet pihaa talven aikanakin.

    VastaaPoista
  2. Tämä talvi on ollut koitinkivi monelle tasamaan puutarhalle.

    VastaaPoista

Olen iloinen kommenteista!