tiistai 14. maaliskuuta 2017

Ruusumaailmallakin on oma ammattikielensä!

Sanon "Kääkk"!

Voi että sitä haluaisi vain taiteilla sydämen kyllyydestä ja viis veisata sovinaisuuksista ja tärkeyksistä!
Mutta ei voi mitään. Jos haluaa kirjoittaa painettua tekstiä (kuten tätäkö?) ja kertoa faktaa, niin olisi hyvä tutustua tietenkin kielioppisääntöihin ja ammattisanastoon.

Ruusujenkin maailmassa on olemassa ammattisanasto! Ja viis siitä, tiedämme kaikki blogien kirjoittajat, että ei se ole meille tärkeää. Tärkeää on saada kirjoittaa, ilmaista sitä mitä rakastamme ja se siitä! Minulla on kissabloginikin ja sielläkin varmaan tarvittaisiin kissamaailman ammattisanastoa. Siihen en ala! Ja arvata saattaa, mikä uusi sanavarasto pitää opetella astrologiaan! Siinä minulla on mennyt ainakin 8 vuotta ja olen vasta alussa! Ja sitten minulle vielä nauretaan, kun en muista kaikkien rakennustyökalujen nimiä! 

Siis eikö ole hurjaa. Aina kun kiinnostuu jostakin uudesta aiheesta, on opeteltava ensin uusi kieli.

Mutta...

Värkkään toista Ruusutarhan tarinoita -kirjasta ja siihen pitää tulla sanasto oikein. Onneksi minulla on apulaisia eli oikolukijoita, ihania sellaisia! En ikuna päivänä opi, missä pitää olla joka ja missä mikä. Minulla on tuossa vieressä "Nykysuomen oikeinkirjoitus" vuodelta 1995, josta olen aloittanut tehtäviä tekemään. Mutta pitääkö nuo säännöt enää paikkaansa? Ja en ehdi siihen paneutua, kun on enemmän intoa muuhun. Ja vaikka luen, en muista enää kuinka se meni. Selaa ja plaraa sitten kirjaa ja muistele, että millä sivulla siitä puhuttiinkaan. 

Katin kontit!

Mutta tuolla yritin korjailla Rosa 'President Kekkosta'. Noin se kirjoitetaan lajikenimenä, mutta Suomessa vakiintuneena nimenä se kirjoitetaan isolla PRESIDENTTI KEKKONEN. Näin kuuluisi kirjoittaa myös POHJANTÄHTI, jonka kauppanimike on Rosa 'Polstjärnan'. 

Ruusunlehdessä numero 3/2015 on siitä tästä aiheesta selvät ohjeet. Jorma Koskinen on näiden ohjeiden kirjoittaja. Hyvä näin ja suurkiitokset hänelle. Näitä neuvoja tarvitsen, kun teen jotakin painoon. 

Muuten emmeköhän voi unohtaa tämän tällaiset, kun kirjoittelemme sydän värähdellen täynnä puutarhaintoa. Tietenkin puolustelen itseäni tässä, sillä en aio alkaa kahlaamaan läpi blogisivujani korjaillakseni virheitä. Enkä korjaa tämänkään sivun virheitä!


Hyvää kevään tuloa kaikille! Tuolla ulkona alkaa tuoksua jo märkä lumi. Talitinttikin jo laulaa "Titityy".

Löytyipä pienoinen yllätys tuolta Youtubesta!! Tuttu mies! Talitintti siellä kuitenkin laulaa...

4 kommenttia:

 1. No höh - ajatushan se on tärkein. Ja sen osaat kyllä välittää aivan oivallisesti. Ei pidä kompastella lillukanvarsiin :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi olla, että kaikille ei se ajatus olekaan tärkein, ei ainakaan luova virtaus. Meitähän on moneksi. Tita, tykkään sinunkin ihanasta virrasta käyttää sanoja ja huumoria kirjoituksissasi. Siinä pulppua juuri Tita eikä kukaan muu!

   Poista
 2. Paperikoriin ne latinalaiset nimet ja kielioppi. Ei näitä sivuja kukaan täällä tee sitä varten (useimmat) että pääsee loistamaan latinan taidoillaan. Voi olla jollekkin ammttilaiselle tärkeää. Mutta meille elämäntapapuutarhureille eipä taida. Kirjota vain niin kuin sinusta tuntuu niin ainakin minä teen. Hyvää kevättä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juuri näin!!Joskus vanhaan aikaan, kun kauppaopistossa piti pyrkiä asiallisuuteen, virallisuuteen ja kaavoihin sanan käytössä, ajattelin jo, että eikö persoonalla saa olla vapautta olla. Onneksi nykyään on toisin. Virallisissa teksteissäkin saa olla persoonallinen ja esimerkiksi hakupapereissa se on hyväksi. On sanavapaus, uskon siihenkin, että on vapaus olla persoona.

   Poista

Olen iloinen kommenteista!