perjantai 12. tammikuuta 2018

Savinen aromikuppi vaihtui digiaikaan!

Sain tämän aromikupin lahjaksi ystävältäni Marjatalta joskus 30 vuotta sitten. Siitä asti se on hoitanut tehtäväänsä milloin torjuen nuhayrityksen, milloin rauhoittanut tai puhdistanut ilmaa. Minulle kun noita aromitippapullojakin on kertynyt maailmalta mukaan jokunen.

Tämä kuppi toimi siten, että täytin ylimmän osan vedellä ja napautin aromapullosta noin viisi tippaa siihen. Alempaan astiaan sytytin lämpökynttilän palamaan. Se toimi hyvässä suhteessa veden kanssa ja eritti aromirikasta vesihöyryä huoneeseen monen tunnin ajan. Tämän kupin laitoin vielä toiseen metalliastiaan siltä varalta, jos kissa sitä tönäisee. Näin se hoiti pienet lentsut jo yön aikana kuntoon esimerkiksi eucalyptusaromilla.

Ja myöhemminhän totesin, että tuossa sinisessä keramiikassa on ruusuja, sinisiä ruusuja. 

Nyt tuli sen loppu. Pikkuhiljaa heikkeni päällimmäisen kupin pohja ja se ei enää pitänyt vettä. Luopumisen tuskaa lisäsi se, että en mistään löytänyt toista tilalle. Netistä sitten juuri pahimpaan flunssa-aikaan tilasin sellaisen. Se tuli eilen Itävallasta asti omalla autokyydillään. Suomen posti ei ota vastaan toisen firman posteja, joten niillä on oma kuljetuksensa ja maksunsa. Olisin toki tarvinnut  tuota hökötintä paljon aikaisemmin.


Sen toimintaperiaate onkin ihan toinen. Se toimii joko pattereilla tai USB-tikun avulla. Pienelle tyynylle tipautetaan noin 5 tippaa öljyä. Sen alla on pyörivät ropelit, jotka samalla lämmittävät tyynyä ja näin öljy erittyy ilmaan. Se näyttää ihan pieneltä ufolta. Väritkin siinä vaihtuvat sinisestä vihreään ja punaiseen. Johtohomma ainakin saa ufon pitämään häiritsevää ääntä. Varmaan pattereilla sama. Haittana on se, etten voi esimerkiksi yöksi sitä jättää pörisemään, kuten pikkuinen elävä tuikkikynttilä teki.

En tiedä tykkäänkö. Ehkä jossakin tulee vastaan kunnon vanhanaikainen aromakuppi. Toivon.

1 kommentti:

Olen iloinen kommenteista!