maanantai 1. lokakuuta 2012

'Hypyt'-kurssin opintomatka ruusuisin silmin

Yrittäjäkurssini Hypyt maaseudun hyvinvointia edistämään ja muuta sellaista koki huippunsa, kun kiersimme opintomatkalla Suomen luontaishoito- ja majoituspisteitä. 

Kävimme Kaustisten Kansanlääkintäkeskuksessa. Opin miten venytellä näitä nettiranteita. Kiitos!


Kävimme Frantsilan luomuyrttitilalla, ah! Sinisessä ruusujen huoneessa sain tehdä itselleni kukkatippoja, joita nyt nautiskelen. Tietenkin siinä on mukana mm. Villiruusua: Villiruusu auttaa sydämen avautumista rakkaudelle, uudistaa olemusta ja syventää meditaatiota. Mukana myös Metsäapilaa (itsensä ilmaisuun) ja Vanamoa soljuvalle elämänpolulle.


Kävimme Lempäälän Luontaiskylpylässä. Opin tietoa vanhojen kylpyhaudemenetelmien käytöstä. Näin myös miten ruusuista saadaan ihana kuivajättikimppu.

Kävimme Multialla Metsolan kartanossa. Opin värien ja kivien käytöstä ja miten tehdään 'hymyä pyllyyn' ja sain käydä saunan jälkeen järvessä. Opin myös mitä on 'Auratransformaatio'. Mukava hetki tuvan suurella uunin pankolla. Siellä oli sänky!

Aivan kuin Kultakutri-sadusta. Sopisi ruusutarhaani myös!


Kävimme Kinnulassa. Tapasin minulle sopivan miehen (Vihtori Storckin) välittämänä), josta kuva alhaalla. Tapasin myös miehen, jolta sain ihanan suopursukylvyn jaloilleni!


Kävimme Kannus Opistolla kuulemassa mitä on Green Care, ja rapsuttelin lehmiä navetassa. Siellä oli vaaleanpunainen köynnösruusu täydessä kukassa, mutta oppaat eivät tienneet mikä se oli.

Kamala, miten paljon voi kolmessa päivässä saada oppia ja vinkkiä monenlaiseen!!! Ja mitä kaikkea saattoikaan oppia matkakavereilta! Kiitos kamalasti!

Me olimme sopivasti lapsenmielisiä, avoimia ja vastaanottavia; Mitä mulle vastaat ystäväni?

5 kommenttia:

 1. Aivan mahtavaa ja mielenkiintoista tietoa olet saanut. Maailmassa on todella paljon sellaista tietoa, jota media ei juurikaan välitä tai välittää sen negatiivisena. Olen sitä mieltä, että jos ihmiset ottaisivat enemmän oppia tällaisista luontaisjutuista ja olisivat enemmän avoimia ja ennakkoluulottomia erilaiselle tiedolle, tämä maailma olisi parempi paikka.

  VastaaPoista
 2. Kuule, olen samaa mieltä! Ihmiset ovat liian laiskoja hoitamaan itseään. Pitää olla lääkäri ja lääkkeet, ennen kuin tottelevat. Mutta kun olisi paljon muuta, ennen kaikkea tietoa, jolla he oppisivat ymmärtävämään myös enemmän itseään ja ongelmiaan.

  VastaaPoista
 3. Multialla? Höh. Keuruun kautta? Jos niin, sitten ajoitte melkein meidän ohi tai ehkä et edes melkein. Meiltä on Multialle 13 km, maanantaina oltiin siellä taas mehuasemalla. Se puolestaan on ihan lähellä Metsolan kartanoa...niin että melkein tavattiin!

  VastaaPoista
 4. No enköhän nähnyt jonkun tutun livahtavan, heh...En tosiaan huomannut ollenkaan, että ajettiin Keuruulle! Linja-autossa oli niin monenlaista asiaa, että maisemat tahtoivat jäädä sivuun välillä. Mutta tiedät Metsolan kartanon varmaan aika hyvin. Oli mukava paikka. Tietenkin ajattelin, että tänne olisi pitänyt tulla Eino-ukkoni kanssa. Monta paikkaa jäi käymättä...

  VastaaPoista
 5. Sellaista se on. Aina, kun olen jossain mukavassa paikassa, tulee mieleen joku, jonka mielestäni pitäisi kokea myös sama. Sinulla on haikeita ajatuksia... Lämmöllä mukana!

  VastaaPoista

Olen iloinen kommenteista!