keskiviikko 31. lokakuuta 2012

Ruusujen maalaamisesta miljoona kruunua!

Kukkia näkyy tuon tuostakin taidegallerioissa ja näyttelyissä. Ja varmaankin kukkamaalaukset ovat suosituimpia aiheita kotienkin seinillä.

Mutta maalaapa ruusu tai mikä tahansa kukka niin, että se hullaannuttaa arvostelevammatkin taidekriitikot! Sellaisia on maalannut suomalainen Heikki Marila, jonka nimen löysin myös jo edellä mainitsemastani suuresta Kasvien taide-opuksesta. 

Kuva on lainattu Heikki Marilan omalta kotisivulta

Heikki Marila sai vuoden 2011 suuren taiteilijatunnustuksen. Hänet nimettiin Carnegie-voittajaksi, ja hänelle ojennettiin miljoona kruunua (euroissa kuitenkin 10.000). Se on maailman suurimpia taidepalkintoja. Tämä pohjoismainen palkinto jaetaan joka toinen vuosi, ja sen tarkoitus on tukea pohjoismaista taidetta. Olen tosi iloinen tästä kukkien maalari-mestarista. Tulee mieleen Vincent von Gogh. Molemmat käyttävät voimakkaita vetoja runsaalla maalilla.

Kyllähän mieskin oli vähän hämillään, mutta onnellinen voitostaan! Tässä alla on linkki, jossa häntä haastatellaan aamu-TV:ssä. Miten on mies kiinnostunut kukkien maalaamisen? Ja mitä tarkoittaa Heikki kertoessaan näyttelystään lausumalla: -Herätkää!
Jotenkin ymmärrän. Usein aistimme ovat aika turtuneita. Ei riitä, että kukkia on luonnossa ja puutarhassa, kun ei aina niitäkään nähdä. Jospa maalaus pysäyttäisi enemmän!

Ylen aamu-TV

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Olen iloinen kommenteista!