sunnuntai 21. lokakuuta 2012

Vintillä, vintiltä, vintille!

Vintti, ylinen, ullakko. En halua kerskua, mutta minulla on ainakin noita vinttejä, kuten meillä kotona ennen sanottiin.

Talon vintti on rakennettu lämpimiksi möntisiksi (nivalalaisittain). Mutta on aitan vinttiä, tallin vinttiä ja navetan vinttiä. Tiedän, että monessa nykyajan taloissa se vinttitila on aika pieni. Minulla sitä on. Mutta on myös siivottavaa!

Yksi sadepäivä kömmin navetan vintille. Ensin ihmettelin. 


Vanhoja perunalaatikoita. Tarvitsen jonkun. Alas. Vanha sänky, ehkä hyvää puuta johonkin. Säkeissä kutterinpurua. Siirrän. Vanhoja lankkuja, lautoja. Siirrän. Peltiromua. Siirrän yhteen paikkaan.


Vanhoja pyöriä. Siirrän yhteen paikkaan. Vanha puusaavi. Ehkä joskus kunnostan. Vanhoja ikkunoita, ovia. Paljon laudanpätkiä ja  pahvia nakkelin alas nuotiota varten. 


Kummasti tuli lisätilaa. Sillä autotallissa alhaalla oli remontin jälijiltä paljon pelti- ja puutavaraa. Onneksi minulla oli apua kaiken nostelemiseen, vintille ja vintltä.Siis aarteita nämä kaikki luovalle ihmistyypille! Kaikesta voi tehdä jotakin. Jos on aik....


Näin tyhjeni autotalli. Oikeaan aikaan! Sain autoni sinne turvaan yön pakkasilta. Sirkkelikin nostettiin nurkkaan.


No, saa vaikka lepakot vintille tulla! Taidetta se tämäkin!

2 kommenttia:

 1. Onpa teillä puuhasteltu! Kesällä mekin siivoilimme vanhaa navettaa. Voi hyvänen aika, mitä kaikkea sieltäkin löytyi. Mutta on ihanaa, kun saa siistiksi ja tilaa uusille "tärkeille" tavroille!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niinpä. Se onkin sitten ihan eri juttu ja hyvin filosofista ne 'tärkeät' tavarat.
   Aika subjektiivista ja hyvin tunteellista.

   Poista

Olen iloinen kommenteista!