sunnuntai 13. tammikuuta 2013

Vastaus haasteeseen

The Garden of my Dreams- blogista sain haasteen vastailla kysymyksiin. Jätän kuitenkin toisten haastamisen, kun olen nähnyt, että näitä jo pyörii siellä aika lailla.


1. Lempi värisi puutarhassa? 
- Se on ajankohtaista. Kyllä keväällä riemastuttaa ne keltaiset ja kirkkaan punaiset värit. Keskikesällä taas tuntuu sininen ja violetti ihanan viilentävältä ja syksyllä hennot lilat ja viimeiset ruusut tuovat oman tunnelmansa. Ja valkoista pitää ehdottomasti olla, siellä täällä. Taustaväristä pidän punamullasta ja harmaasta, noiden ohrapeltojen haaleasta kullasta taustalla.

2. Harrastuksesi?
- Puutarhahan se, mutta paljon vie aikaani blogikirjoitus ja astrologia. Mummouskin voisi olla nykyinen harrastukseni, taide (alan kulkemaan taidenäyttelyissä) ja käsityöt. Luonto ja retkeily, uinti, tanssi. Lukeminen, kirjat. Innostun melkein kaikkeen, omalla ajallansa.

3. Seuraatko tv-sarjoja?
- En yleensä. Joskus jään johonkin kiinni, kuten Dowton Abbey tai dekkareihin. Katselen mielelläni luontokuvia ja dokumentteja, elokuvia myös.

4. Löytyykö puutarhastasi vesiaihetta?
- Olen rakentanut kolme lampea, kaksi niistä valmiina. Vieressä menee puro, jota alkavat nyt kunnostaa. Olen vihjaissut heille, että peltoni päähän voisivat rakentaa suvannon. Siinä on pehmeää hiesu- ja savimaata. Se palvelisi monta asiaa.

5. Lempi herkkusi?
- Pidän mausteisista ruoista. Vatsani tarvitsee välillä chiliä. Kalaa syön paljon. Olen kalakasvissyöjä, ollut jo pari kymmentä vuotta.

6. Ruusu vai neilikka?
- Ilman muuta ruusu!!

7. Häiritseekö sinua kaamos-aika?
- Ei ollenkaan. Luonto antaa luvan silloin käpristyä koloonsa ja tehdä sellaisia asioita, mitä muullon ei ehdi, kuten lukeminen ja kirjoittaminen.

8. Minkä kasvin haluaisit puutarhaasi?
- No nyt on mielessäni pyörinyt tuo köynnösruusu Flammentanz. Mitenkähän sen saisin täällä viihtymään?

9. Keräätkö marjoja?
- Vieressä metsät, joten asun siellä syksyisin. Kerään kaikkea, variksenmarjojakin, jos jää aikaa. Karpalot suosikkejani.

10. Muotopuutarha vai Cottage Garden?
- Suosin luonnonmukaista ja villiä. Mielikuvitusta pitää saada käyttää myös.

11. Tämä on sama kuin Pirjon kysymys, Mihin haluaisit matkustaa ja miksi?
- Nyt ensi kesänä haluan kiertää Suomen puutarhoja ja kahviloita. Siihen otan kesällä kahden viikon loman. Muuten on mielessä ollut Irlannin puutarhat. Mutta sinne sitten toinen kesä! Pitkään haaveilin Espanjan Santiago-polun vaeltamisesta, mutta taidan vaihtaa sen puutarhoissa vaeltamiseksi. Kävin Espanjassa kulkemassa tosin viisi päivää, joten tiedän sen homman.

Meitä on neljä sisarusta, kolme tyttöä ja yksi poika. Heitä olen paljon ajatellut, tämä laulu on minusta kaunis.

1 kommentti:

Olen iloinen kommenteista!