sunnuntai 20. syyskuuta 2015

Miten syntyy hyvä lomareissu?

Uskon, että olin ansainnut irtiottoni arjesta, pienen lomareissun, jonka ystäväni minulle järjesti. Olen ollut aika ahkera kesän ja tehnyt mielestäni hyvää palvelutyötä.

Miten syntyy hyvä lomareissu? En juttele nyt järjestelyistä, joita on puolin ja toisin, enkä taustoista, vaan pienistä väläyksistä siitä.

1. Auringosta, kauniista maisemista ja taide-elämyksistä.


2. Liikunnasta ja hiestä.

3. Ystävän lämpimästä kädestä ja muidenkin halauksista.

4. Aivan jonninjoutavasta ajanvietosta, kuten Rummikuppi-pelistä  ja mielen räjäyttävästä Mandala-värityskirjasta.5. Pienistä harmeista, unohduksista ja kommervenkeistä.

6. Elämyksistä. Tässä kolme seikkaa, jossa pala nousi kurkkuun, selkäkarvat pystyyn ja kyyneleet silmiin.

    - Yksi oli, kun eksyimme pyöräillessämme Sotkamon  ja Vimpelin ratkaisevaan otteluun ja Vimpeli voitti. Pidin sille peukkuja. Ja voi sitä katsomoriemua siinä osiossa. Nyt luin, että Sotkamo samperi nappasi taas voiton loppupelissä.


   - Toinen oli, kun kuuntelin pääministeri Juha Sipilän puheen ( Otin sen talteen sivulleni alla olevassa linkissä.) Tosin en ole seurannut kauheasti politiikkaa, enkä siitä paljoa ymmärrä. Mutta puheesta sain sen ymmärryksen, että hän oli tehnyt sitä monta päivää miettien sana sanalta ja puntaroiden, miten saisi jotain perille. Luotan hänen sanomaansa, vaikka se ei olisikaan paras ratkaisu.


    - Kolmas elämys oli kajaanilaisessa viinibaarissa. Eniten kosketti Minna-siskoni (Minna & Eiliset) yhtyeen ja Minnan itsensä sovittama laulu 'Lapinäidin kehtolaulu', johon sovitukseen hän oli panostanut Lapin äidin rukouksen pelosta ja toivosta, Hui kun se oli upea! Paras sovitus siitä mitä koskaan olen kuullut! Jatka siskoni noin!

7. Ikävästä jo kotiin! Siellä oli vastassa hyvin voivat kissani Majuri ja Ruusa ja monta kukkayllätystä. Mm. tämä Paimion harisonruusu oli aukaissut ihanuutensa vielä kerran.


Pääministeri Juha Sipilän puhe. Uskon että se tullaan muistamaan historiassa. Ainakin sitä kommenteoidaan jälleen ja jälleen.

3 kommenttia:

 1. Kiva postaus! Hienoja puolia olit nostanut lomanvietosta esille. :)

  VastaaPoista
 2. Uskon myös että olet reissusi ansainnut. Ja hienolta se vaikuttaakin. Upeasti olet värittänyt, väritän vähän samanlaista kuvioita, värien valinta on hieman vaikeaa välissä, pitäisi antaa itselleen siinäkin armoa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Todella meditatiivista tuo värittely. Älä sinä valitse, anna mielen ja sormen viedä kynälle. Joskus otan summamutikassa värin, mutta sitten jään miettimään, mihin kohtaan sen käytän.

   Poista

Olen iloinen kommenteista!