torstai 5. lokakuuta 2017

En raski!

Olen tämän päivän pienessä tihkusateessa putsannut kuivuneita kukkarankoja ja kaikenlaista puhdistustoimia pihamaalla. Töitä piisaa!

Kaikkea en vain raski puhdistaa vielä. Odotan kuivempaa ilmaa, että voin kerätä ruohonleikkurillani noita lehti ja samalla lyhentää ruohomattoa. Mutta noita koivun juurella olevia pihlajantaimia en raski leikata pois. Ehkä keväällä, jos sittenkään vielä.


 
En raski poistaa noita sieniä Lintumiehen juurelta. Kyllähän ne lahottavat vanhaa koivun tyveä, mutta aikansa kukin elää ja toimii. Nuo sienethän ovat kuin kihara parta tällä ukolla!


Näin kaunis on ajan patina ensimmäisen karhuni päällä. En raski sitä pois rapata. Muistelen, että ukkoni sai tuon joskus täyttäessään vuosia. Nythän noita Pentin tekemiä karhuja on puutarhassani viisi lisää!

 
En myöskään raski näitä ihania kukanvarsimättäitä vielä leikkoa. Ne ovat kuin pieniä maa-aurinkoja pihallani! 


Enkä raski nostaa tätä pelargoniaa sisälle vielä ollenkaan, koska tiedän miten siinä käy. Olette varmaan monet huomanneet, että kun pelargonia nostetaan 5-10 asteen lämmöstä sisälle yli 20 asteen lämpöön, se nuupahtaa heti. Pakkasia ei ihan vielä ole tulossa.

9 kommenttia:

 1. Onneksi syksy on antanut aikalisää, ihan kaikkea ei tarvi raskia vaikka järki muuta sanoisikin!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihana, että muitakin "ei-raski-ihmisiä" on. Ehtii sitä keväälläkin, jos talvi iskee päälle.

   Poista
 2. Syksystä voi tulla vielä pitkäkin. Tykkäisin kyllä aikaisesta lumesta, mutta sitähän ei saa valita. Paljon on tekemättä vielä puutarhassa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olet ihanan positiivinen. Kyllä lokakuu saisi olla vielä ilman lunta. Muistelen, että viime syksynä tuli aikaisemmin lumi. Oliko kuitenkin ihan lokakuun loppua?

   Poista
 3. Ihania kuvia <3 Paljon riittää puuhasteltavaa, joten työn iloa <3 Mukavaa viikonloppua!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mukava asettua iltahämärässä sisälle muihin toimiin, eikö? Suomessa saamme kiittää pimeän aikaakin. Ei puutarhassa ihan koko vuotta jaksaisikaan.

   Poista
 4. Yhtään pakkasyötä ei ole vielä ollut, eikä kovin kylmää edes hetkeen luvassa. Töitä pihassa riittää, mutta en minäkään raski katkoa kukkavarsia ja kantaa kaikkea kompostiin. Ei niitä pihassa juurikaan tule nyt katseltua, mutta hyvin mahtuvat olemaan, kunnes tulee kuivempaa ja pakkasta.
  Mukavaa viikonloppua sinulle!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Viime yönä peitin vielä krasseja. Oli melkein nollassa. Ei minulla mahtuisi kompostiin noita kaikkia. Osan vien metsään, paksummat varret nuotioon. Ihmettelen kyllä milloin noita roskia polttaisin, kun keväälläkään eivät vanhat laudat päässeet kuivumaan. Yritin kerran polttaa. Päällimmäinen roska vain paloi.

   Poista
 5. Aina ei tarvi raaskiakaan! On se suuri lämpötilan muutos liikaa pelarginillekin. Omanikin ovat ulkona, vaikka eivät tosiaan kuki noin komeasti kuin sulla. Keijunmekot nostin eilen sisälle, että kypsyttäis siemenet. Pelkäsin että paleltuvat ja jään ilman. Omavarainen tahdon olla niiden(kin) suhteen.

  VastaaPoista

Olen iloinen kommenteista!