maanantai 27. helmikuuta 2012

Ase- eli asennevarastossa käynti

Silloin kun tuntuu siltä, että jotakin kaatuu päälle tai maa jalkojen alla vapisee, täytyy tarrautua siihen, mikä on hyvää. Onhan minua nimetty jopa yltiöpositiiviseksi olennoksi. On nimetty myös sinisilmäiseksi taivaanrannan maalariksi, jota elämän realiteetit lyövät.

Nyt pyrin realismiin. Kuitenkin siinäkin voin valita aseet, miten sen kanssa kamppailen. Ja ne aseet valitaan asenteista. Oikeastaan ihana sana ASENNE. Siis siitäkö poikii tuo sana 'ase'. Voin valita vanhaa kulunutta, raskasta ja vääränlaista tilanteeseen. Voin valita helppoa ja hyödytöntä. Voin valita 'aseita' liian paljon, tietenkin suhteessa pelkooni. Ja voin valita tarvittavan oikeankin 'aseen'.

Kun tutkiskelen, valitsen jotakin uutta, joka tuntuu turvalliselta, mutta joka ei olkapäille jää taakaksi. Valitsen luottamuksen tulevaan. Valitsen pienen huumorin 'puukon' millä iskeä, jos tosi paha uhkaa. Tämä on minun pikkuelämääni, enkä ole siinä yksin. Joten valitsen myös yhteisöllisyyttä. Otan mukaan läheiseni tähän kamppailuun. Ja otan vastaan kaiken mahdollisen avun.


Jotta ei unohtuisi. On minulla jotakin mukavaakin. Työhuoneeni alkaa näyttämään aivan toisenlaiselta. Tämäkin paikka missä juuri istun, oli ennen täynnä raskaita hyllyjä kansioineen ja kirjoineen. Seinällä iso muistilappulevy. Nyt siinä on paljastettu kotoisan lämmin hirsiseinä, pieni hylly vain niille tärkeimmille kirjoille. Alla pieni ruusukankainen vanulla täytetty tyyny muistilapuille ja vieressä tilava kirjahylly. Ihan mukava tässä on istua ja purkaa ajatuksia.


Samoin makuunurkkaukseni. Koulumuistoiset taulut ja pikkulahjat ovat siirretty pois ja tilalla on 'aarrekarttani', jonka tein pari viikkoa sitten; uuden elämän suunnitelmat. Muutama uusi ruusutaulu ja ikimuistoinen kauristaulu biisoninnahalle maalattuna YK-talosta ostettuna. Sekä unisieppari! Hyvät unet siinä saa.

Nauratti kovasti eräs astrologinen tulkinta:

Juhlavia hetkiä tiedossa

Venus avautuva kolmio Jupiter
Alkaa:25.02.2012 Päättyy:28.02.2012

Hyvä päivä tehdä elämästäsi hiukan juhlavampaa kuin tavallisesti. Näistä hetkistä jää aina jotain pysyvää hehkua sisimpääsi. Ja hehku sisimmässäsi johdattaa aina rikkaampaan elämään.

 Katinkontit! No, minulle on juhlaa, kun poika tuli kylään ja vähän auttamaan minua! Ja kai sitä 'hehkua' on jossakin.

Nyt tarvitaan Brucen 'Hehkutusta'...Fire!

3 kommenttia:

 1. Tuli vain mieleen että otitko sisäseinän päälliset pois myös ulkoseinistä?
  Se voisi selittää lämmön karkailun.
  Työhuoneessasi on ihastuttavan näköistä ja hyvin kodikasta mutta toivottavasti tuo hirsien paljastaminen ei ole aiheuttanut ongelmia.

  Voimia toivottelen ja oikeata ase(nne)tta voittaa tuo ongelma.

  VastaaPoista
 2. Oikealta kuulostaa ASENTEESI. Kun paljon turhaa saa siistittyä ympäriltään, ainakin makuupaikasta, energiat liikkuvat vapaammin.

  Aina voi uudistuksiin suhtautua kuin pieneen seikkailuun, käsiään hykerrellen, että mitähän tästä tulee. Voi nauttia siitä 'matkasta'siihen uuteen yhtä paljon kuin lopputuloksesta.

  Kodinhan pitääkin elää ja uudstua kuten elämänkin, askel kerrallaan.

  Maarita

  VastaaPoista
 3. Kiitoksia! Huomaan, että sittenkin valitsin oikeat 'aseet'!

  VastaaPoista

Olen iloinen kommenteista!