keskiviikko 22. helmikuuta 2012

Metsämuori Eestistä

Minä sain eilen kummallista postia. Ruskeassa kirjekuoressa oli nimeni. Ja kuoren sisällä oli aikakausilehti nimeltä Viru.Nyt.

Kyllä ihmettelin, että olenko johonkin vastaillut, että 'saa lähettää' vai mitä tämä onkaan. No, selasin kiltisti lehteä läpi, ihan mukava kulttuurilehti, esitteli virolaista taidetta ja Viron ihmisiä.

Sitten viimeisellä sivulla oli otsikko: Salaperäinen nainen, Metsämuori. Silloin muistin, että ystäväni Kokkolasta soitteli ja kertoi eräästä toisesta muorista, josta hänellä oli Ruusumuori tullut mieleen ja lupasi lähettää minulle lehden, jossa hänestä kerrottiin.

Siis jossain Viron metsissä asuu Metsämuori, Metsamoor, joka on saanut aikamoista aikaan. Siellähän on kokonainen kylä mielenkiintoisine taloineen, joista löytyy sienivaaria ja yrttimuoria, vanhan käden taidon tekijää ja loitsujen lukijaa. Nappasin netistä Metsamoorin sivut tähän ja skannasin lehden sivunkin.


Olishan tuossa tulevaa vinkkiä. Mutta....yksin tässä. Kyllä aloittelen niin pienesti kuin mahdollista. Ruusumuorilla ei ole vielä sitä ruusutarhaakaan kuin alulla vasta. Mutta olenkohan niin yksin? Mistäs minä tiedän, mitä tässä ympärillä ajatellaan ja touhutaan. 

Minulla on juuri nyt Neptunus yhtymä Kuu, jossa viime yönä oli myös Uuden Kuun yhtymä syntymä-Kuuhuni Kaloissa. Sitähän ei tiedä mitä kosmos suunnittelee, mitä tulevaisuus tuo tai tarjoaa. Vettä vettä, ainakin poski- ja nenäontelot täynnä tällä haavaa. Ei jaksa muuta kuin istua höyryävän carmeliksen kanssa sohvalla. Vettä se Neptunus ja Kalatkin edustavat. Ei sen kummempaa vielä.

1 kommentti:

  1. Huomasin, etten nettilinkkiä ollutkaan laittanut Viron Metsamoorista. Mutta nyt se on siellä. Siellä on ihan mukavaa tietoa iilimadon entsyymeistä ja muusta lääkinnästä, nyt ihan suomenkielellä.

    Kannattaa käydä sivuilla kylässä!

    VastaaPoista

Olen iloinen kommenteista!