sunnuntai 5. helmikuuta 2012

Valamonruusun ja Minetten henkinen vaikutus

Kun kova pakkanen koettelee meidän energiavarojamme sekä ulkona että sisällä, on ihana jutella ruusujen kanssa ja alkaa haaveilemaan keväästä. Näen sitä kaipuuta kaikkialla blogeissa.


Yhden jutun olen päättänyt, olkoon sitten tämän talven lupaus. En laita itämään yhtäkään siementä. Minulla on 'itämässä' tämä talo kaikkinensa (en suinkaan halua sädesienien itiöpölyn kuitenkaan itävän enää, vaan kohottaa talon kuntoa). Tähän menee oma aikansa, voimavaransa ja rahaakin. Siis tyydyn hoitelemaan kaiken sen, minkä puutarhassani laitoin alulle viime syksynä ja hoitelemaan sen vanhentuneita penkkejä. Ja ennen kaikkea rakentamaan kahvilaani.

Mutta viivähdän nyt tuolla ruusujen eliksiirisissä ruusutipoissa, kesällä niistä tuskin ehtiikään kirjoittelemaan.
Jatkan Kaija Puron juttua ruusuista. Hän väittää, että on tullut aika ottaa ruusu tietoiseen käyttöön, sillä jokainen ruusu hoitaa omalla ainutlaatuisella tavallaan meidän sydäntämme ja sydämemme energioita.

Mietin mitä tuo kaikki tarkoittanee. Mitä on tietoisuus? Se ei ole sitä että tiedämme miten puuro keitetään, vaan enemmänkin, mitä energiaa ja terveyttä tuo puuro antaa meille. Miten se hoitaa kehoamme. Tein eräälle ihmiselle astrologisen tulkinnan. Hänen lyhyt kommenttinsa siihen oli, että 'kaikki piti paikkansa'. Petyin. Eihän se noin yksinkertaista voi olla! Ystäväni lohdutti minua sanomalla, että 'tuo ihminen oli jo ennenstään tietoinen omista heikkouksistaan ja vahvuuksistaan'. Ymmärtäisin, että se ei riitä, että tiedän ruusun nimen ja miten sitä hoidetaan, vaan että olen tietoinen myös sen sisäisestä kyvystä elää ja herättää merkityksiä. Me sairastumme ja luotamme lääkärin tippoihin. Mutta olemmeko tietoisia sisällämme tapahtuneesta, josta tuo sairaus on lähtöisin? Ymmärsinköhän itsekään mitä on tietoisuus...?


En muista tilasinko itselleni Valamonruusun tippoja. Mutta kun luen tekstiä siitä, ymmärrän myös miksi juuri tämä ruusu veti miestäni aikoinaan puoleensa. Oi kuinka hän olisi tarvinnut sen tippoja! Sillä Valamonruusu hoitaa sydämen lisäksi keuhkoja (mieheni kuoli 11. keuhkokuumeeseen) ja auttaa pelkoihin. Minulla on vuodeksi eteenpäin Neptunuksen helpot kuviot ja silloin on myös vaarassa sortua illuusioihin. Tuo ruusu estää noita illuusioita ja auttaa löytämään todellisuutta itsessämme ja ympäristössämme. 


Toista ruusua Minette eli Mustialan ruusua kutsutaan armon ruusuksi. Se on tukena rakkaudessa ja anteeksiannossa, voimakkaasti sydäntä hoitava, irrottaa kaunaa ja kateutta. Minette auttaa meitä avaamaan sydäntämme ja vahvistaa sen positiivisia tunteita.

Minulla on ystävä, joka on erikoistunut näihin tippoihin, mutta hänellä ei ole vielä ruusutarhaa. Jospa hän opettaisi minua noihin saloihin ja jospa voisin jakaa sitten kokemuksia muidenkin kesken.

Nyt voimme kuitenkin nauttia talven kauneudesta. Sehän on niiiiin kaunista!

Hetken voi vaikka meditoida kuunnellen talven ääniä ja katsella kauniita kuvia! Joku on kulkenut pakkasessa aivan sinun silmille katseltavaksi...

2 kommenttia:

  1. On varmaan hyvä päätös tuo siementen "unohtaminen". Energiaasi tarvitaan muualle! Ja siellä ruusukahvilassa on sitten ruusutippojakin myytävänä? Ihanaa!

    VastaaPoista
  2. No voi, en nyt ihan sellaista voi mennä lupaamaan, kun ruusupensaatkin ovat vielä niin pieniä. Mutta voihan sellaisestakin haaveilla! :D

    VastaaPoista

Olen iloinen kommenteista!